DR Pigekoret +

Feat. Vilma

24. MAJ 2025 KL. 19.30
25. MAJ 2025 KL. 16.00 & 19.30
KONCERTSALEN


PROGRAM

Path 3 (7676) 
Max Richter, arr. Thomas Bryła

Jeg gik mig ud en sommerdag
Folkemelodi/N.F.S. Grundtvig, arr. Phillip Faber

Summer Passing Letting Go (instr.)
Gustaf Ljunggren

Danmark, nu blunder den lyse nat
Oluf Ring/Thøger Larsen, arr. Charlotte Rowan

Vuggende, bølgende eng
Marie Vilsbøll, arr. Christoffer Møller

Aftonen
Hugo Alfvén/Herman Sätherberg, arr. Gabriel Wilczkowski

Sommersang uden sol
Katrine Muff Enevoldsen, Anders Stig Møller/Stine Pilgaard, arr. Pernille Louise Sejlund

Flos ut rosa floruit
Per Nørgård

Yndigt dufter Danmark
Svend S. Schultz/Ulf Hoffmann

Gnist
Marie Vilsbøll, arr. Christoffer Møller

Vem kan segla förutan vind
Svensk trad., arr. Charlotte Rowan

Underlige aftenlufte
Carl Nielsen/Adam Oehlenschläger

Summer Song For Two Voices (instr.)
Christoffer Møller

Earth song
Frank Ticheli, arr. Thomas Bryła

Klip klap sandaler
Bertil Engberg Nielsen, Bertram Ask Plauborg, Noah Elias Rasmussen, Rumle Hueg Kærså, Villads Tyrrestrup Øster & Sarah Mariegaard, arr. Pernille Louise Sejlund

Nu er dagen fuld af sang
Carl Nielsen/Jeppe Aakjær, arr. Thomas Bryła

FÆLLESSANG
Svantes lykkelige dag
Benny Andersen

Koncerten sendes i P2 Koncerten mandag 2. juni kl. 19.20 og kan derefter også høres i DR Lyd.
Koncerten sendes på DR2 mandag 23. juni kl. 20.00 og kan derefter også findes på DRTV.

Kære publikum

Der er noget særligtved lyden af sommer. Den hvisker i træernes kroner, bæres af vinden over markerne og klinger i de lyse nætter - og i vores indre sommerminder og drømme. Ved koncerten i dag får du lov at opleve sommerens stemme og varme gennem DR Pigekoret og tre eminente musikere.

Du inviteres med på en rejse gennem det danske og nordiske sommerlandskab - hvor tradition møder fornyelser, og hvor toner og tekster folder sig ud som lys og skygge over en aftenhimmel, hvor solen går ned og stiger op på ny.

Koncertens program byder på både traditionelle folkemelodier, helt nye og velkendte danske sommersange, moderne kompositioner og instrumentale stemningsbilleder.

Vi håber, du vil give dig hen til sommerens magi - tage med ud i lyset og længslen og tage forskud på sommeren, der venter forude. 

Vi ønsker dig en god sommer og håber at se dig til flere af DR Pigekorets koncerter i den kommende sæson.

Rigtig god fornøjelse!

Charlotte Rowan
Dirigent, DR Pigekoret

Anne Karine Prip
Kunstnerisk leder, DR Pigekoret

Medvirkende

DR Pigekoret

DR Pigekoret består af 50 talentfulde sangere i alderen 16–22 år og anses som et af verdens førende pigekor. Siden grundlæggelsen i 1938 har korets klang været et velkendt lydbillede i danskernes liv – fra faste tv- og radioindslag i hverdagen til festlige begivenheder som nytårsaften, hvor millioner af danskere synger det nye år ind sammen med koret.

DR Pigekoret fornyer den danske sangtradition med autenticitet, originalitet og nysgerrighed – igennem ambitiøse musikalske og visuelle greb. Den moderne tilgang til kormusikken og den danske sangskat, nye sceniske udtryk og det høje musikalske niveau gør DR Pigekoret til en attraktiv spiller i mange forskellige musikalske sammenhænge. De danske sange er DR Pigekorets DNA, men korets repertoire spænder fra Grundtvigs salmer over popsange til moderne klassiske værker.

DR Pigekoret optræder ofte ved officielle begivenheder i både ind- og udland, fx ved OL i Rio de Janeiro i 2016, i Strasbourg under det danske formandskab for Europarådets Ministerkomité i 2018 og i Paris ved et stort dansk erhvervsfremstød med det daværende kronprinspar i 2019. Både i 2019 og i 2024 tryllebandt DR Pigekoret også – sammen med Den Danske Strygekvartet – et begejstret udenlandsk publikum i henholdsvis USA og Tyskland. DR Pigekoret medvirkede også ved åbningen af Den Danske Pavillon ved OL 2024 i Paris under overværelse af bl.a. kongeparret, og sang ved en række begivenheder i forbindelse med OL.

Senest har DR Pigekoret medvirket ved den officielle markering af 80-året for Danmarks befrielse i Mindelunden.

Herhjemme har sangerne i flere omgange lagt stemmer til TV-serier, senest DR’s nye dramaserie ’Generationer’, skabt af Anna Emma Haudal.

H.M. Dronningen er protektor for DR Pigekoret

Læs mere
Storsmilende Charlotte Rowan  med hånden i siden iført sort jakkesæt på rød baggrund.
Charlotte Rowan

Den engelske kordirigent Charlotte Rowan (f. 1995) overtog posten som dirigent for DR Pigekoret i august 2023 og er den ottende dirigent i korets historie. Hun voksede op som korsanger i Liverpool Metropolitan Cathedral, hvor hun senere blev Organ Scholar, samtidig med at hun studerede sang og direktion på Junior Royal Northern College of Music i Manchester. Som 19-årig begyndte Charlotte Rowan at studere musik på University of Cambridge, hvor hun fortsatte sin uddannelse som sanger og dirigent for The Chapel Choir of Sidney Sussex College.

Siden 2018 har Charlotte Rowan boet i Danmark, hvor hun dels har videreuddannet sig som kordirigent på Det Jyske Musikkonservatorium, dels var dirigent for Herning Kirkes Drengekor i tre år, inden hun blev dirigent for DR Pigekoret.

Charlotte ser det som en særlig gave at få lov at arbejde med koret: ”DR Pigekoret er på én gang uvurderlige formidlere af den danske sangskat og et af verdens førende pigekor. Men frem for alt er koret et smukt symbol på, hvor stærkt et talentfællesskab for unge mennesker kan være,” siger hun.

Læs mere
Sanger Vilma iført blå sweater
Vilma

Bag kunstnernavnet VILMA finder man Marie Vilsbøll – en 28-årig sanger, sangskriver og producer med benene solidt plantet i den jyske muld. Hun er vokset op i en helt almindelig kernefamilie i vestjylland, men flyttede i 2019 til Aalborg for at studere populærmusik og lydproduktion på Aalborg Universitet. VILMA har altid haft musikken tæt på kroppen, spillet violin, sunget og lyttet til alt fra Keane til Katie Melua i sit barndomshjem – men det var først på efterskolen, at hun for alvor fik øjnene op for, at musik kan mere end blot at være et hyggeprojekt.

VILMA, der i de seneste år har markeret sig som en ny lovende liveartist på den danske musikscene, laver dansksproget, nærværende popmusik med håbet om at give lytteren en forudsætning for at bearbejde noget inderligt. Med afsæt i kærligheden til sin opvækst i det vestjyske favner VILMA både magien, det simple og det komplekse i at være et følsomt menneske. Hun opfordrer alle til at droppe den ironiske afstand til egne og andres følelser, når de faktisk fortæller noget, der er vigtigt for dem. Noget, hun selv har haft svært ved gennem store dele af sit liv.

Debutalbummet ’Kærlighedserklæringer’ (2023) høstede roser fra både presse og fans. Senere i år udkommer albummet ’Sikkert syg af følelser’ – fortællinger om en ung kvindes søgen efter den store kærlighed – som VILMA til efteråret tager med ud på sin hidtil største turné i hele Danmark.

Læs mere
Christoffer Møller og DRPK
Christoffer Møller

Christoffer Møller (f. 1977) kommer fra en musikalsk familie og har bevæget sig i musikalske cirkler, siden han blev født. Han er søn af den kendte danske komponist og organist Peter Møller (1947-99). Christoffer spillede først trompet, men skiftede ikke længe efter til klaveret. Han er uddannet organist fra Løgumkloster Kirkemusikskole, klokkenist fra den Skandinaviske Klokkenistskole, pianist fra det Fynske Musikkonservatorium og komponist fra Rytmisk Musikkonservatorium.

Christoffer begyndte at komponere i en tidlig alder, inspireret af moderne klassiske komponister, og bevægede sig senere over i jazz, avantgarde og mere ambiente stilarter, men altid med den klassiske baggrund i bagagen. Hans samarbejde med Palle Mikkelborg om det anerkendte album ’To The Long Lost’ (2005) blev præmieret af Statens Kunstfond, og samme år modtog han en Danish Music Award i kategorien ’New Jazz Name of The Year’.

Som komponist har han arbejdet med de fleste symfoniorkestre i landet og mange mindre ensembler, samt leveret musik til en del danske og udenlandske film. Som arrangør har han arbejdet med en lang række danske rock- og popartister, samt DR Pigekoret gennem mange år. Christoffer optræder som musiker i mange forskellige konstellationer, f.eks. Søren Huss Band, hvis anmelderroste album ’Troen & Ingen’ han var med til at producere. I 2009 blev han medlem af Tim Christensen & The Damn Crystals og har netop afsluttet en større Danmarksturné med Tim Christensen og Danmarks Underholdningsorkester.

Læs mere
Gustaf Ljunggren

Gustaf Ljunggren er født Stockholm (1974) og er som musiker og komponist kendt i det danske musikmiljø som en usædvanligt alsidig instrumentalist med en ubesværet evne til at leve sig ind i musik af forskellige former og traditioner. Gustafs egen musik opsøger ofte et enkelt og melodibåret udtryk, som skaber luft og plads til lytterens fantasi og refleksion. Gustaf har sillet sammen med en imponerende lang liste af prominente danske musikere - lige fra Benny Andersen og Søren Kragh-Jacobsen til C.V. Jørgensen og Thomas Helmig og listen fortsætter...

Begreber som ’meddigtende’, ’modig’ og ikke mindst ’multiinstrumentalist’ bliver ofte brugt, når Gustaf Ljunggrens musikerskab skal beskrives. Han er uddannet som saxofonist fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, men spiller også mandolin, steelguitar, guitarer af forskellige typer, bratsch, klaver, klarinet m.v. Som barn og ung var han aktiv som sanger, bl.a. i drengekoret ved Stockholms operahus og er vokset op som elev og korsanger på Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm.

Musikalske eventyr i intime eller minimalistiske rammer, hvor noget er på spil, lader til at lokke og inspirere Gustaf Ljunggren. Igennem en ydmyg, empatisk og lystpræget tilgang til musikalsk praksis, har han skabt sig en plads som en attraktiv musikpartner på den danske og internationale musikscene. Hans musikalske indlevelsesevne og åbne sind har ført ham til koncerter på scener rundt om i verden, fra Nashville til Nagoya, fra Nuuk til Nottingham. Gustaf Ljunggren er bosat i København.

Læs mere

Medvirkende

DR Pigekoret

DR Pigekoret består af 50 talentfulde sangere i alderen 16–22 år og anses som et af verdens førende pigekor. Siden grundlæggelsen i 1938 har korets klang været et velkendt lydbillede i danskernes liv – fra faste tv- og radioindslag i hverdagen til festlige begivenheder som nytårsaften, hvor millioner af danskere synger det nye år ind sammen med koret.

DR Pigekoret fornyer den danske sangtradition med autenticitet, originalitet og nysgerrighed – igennem ambitiøse musikalske og visuelle greb. Den moderne tilgang til kormusikken og den danske sangskat, nye sceniske udtryk og det høje musikalske niveau gør DR Pigekoret til en attraktiv spiller i mange forskellige musikalske sammenhænge. De danske sange er DR Pigekorets DNA, men korets repertoire spænder fra Grundtvigs salmer over popsange til moderne klassiske værker.

DR Pigekoret optræder ofte ved officielle begivenheder i både ind- og udland, fx ved OL i Rio de Janeiro i 2016, i Strasbourg under det danske formandskab for Europarådets Ministerkomité i 2018 og i Paris ved et stort dansk erhvervsfremstød med det daværende kronprinspar i 2019. Både i 2019 og i 2024 tryllebandt DR Pigekoret også – sammen med Den Danske Strygekvartet – et begejstret udenlandsk publikum i henholdsvis USA og Tyskland. DR Pigekoret medvirkede også ved åbningen af Den Danske Pavillon ved OL 2024 i Paris under overværelse af bl.a. kongeparret, og sang ved en række begivenheder i forbindelse med OL.

Senest har DR Pigekoret medvirket ved den officielle markering af 80-året for Danmarks befrielse i Mindelunden.

Herhjemme har sangerne i flere omgange lagt stemmer til TV-serier, senest DR’s nye dramaserie ’Generationer’, skabt af Anna Emma Haudal.

H.M. Dronningen er protektor for DR Pigekoret

Charlotte Rowan

Den engelske kordirigent Charlotte Rowan (f. 1995) overtog posten som dirigent for DR Pigekoret i august 2023 og er den ottende dirigent i korets historie. Hun voksede op som korsanger i Liverpool Metropolitan Cathedral, hvor hun senere blev Organ Scholar, samtidig med at hun studerede sang og direktion på Junior Royal Northern College of Music i Manchester. Som 19-årig begyndte Charlotte Rowan at studere musik på University of Cambridge, hvor hun fortsatte sin uddannelse som sanger og dirigent for The Chapel Choir of Sidney Sussex College.

Siden 2018 har Charlotte Rowan boet i Danmark, hvor hun dels har videreuddannet sig som kordirigent på Det Jyske Musikkonservatorium, dels var dirigent for Herning Kirkes Drengekor i tre år, inden hun blev dirigent for DR Pigekoret.

Charlotte ser det som en særlig gave at få lov at arbejde med koret: ”DR Pigekoret er på én gang uvurderlige formidlere af den danske sangskat og et af verdens førende pigekor. Men frem for alt er koret et smukt symbol på, hvor stærkt et talentfællesskab for unge mennesker kan være,” siger hun.

Vilma

Bag kunstnernavnet VILMA finder man Marie Vilsbøll – en 28-årig sanger, sangskriver og producer med benene solidt plantet i den jyske muld. Hun er vokset op i en helt almindelig kernefamilie i vestjylland, men flyttede i 2019 til Aalborg for at studere populærmusik og lydproduktion på Aalborg Universitet. VILMA har altid haft musikken tæt på kroppen, spillet violin, sunget og lyttet til alt fra Keane til Katie Melua i sit barndomshjem – men det var først på efterskolen, at hun for alvor fik øjnene op for, at musik kan mere end blot at være et hyggeprojekt.

VILMA, der i de seneste år har markeret sig som en ny lovende liveartist på den danske musikscene, laver dansksproget, nærværende popmusik med håbet om at give lytteren en forudsætning for at bearbejde noget inderligt. Med afsæt i kærligheden til sin opvækst i det vestjyske favner VILMA både magien, det simple og det komplekse i at være et følsomt menneske. Hun opfordrer alle til at droppe den ironiske afstand til egne og andres følelser, når de faktisk fortæller noget, der er vigtigt for dem. Noget, hun selv har haft svært ved gennem store dele af sit liv.

Debutalbummet ’Kærlighedserklæringer’ (2023) høstede roser fra både presse og fans. Senere i år udkommer albummet ’Sikkert syg af følelser’ – fortællinger om en ung kvindes søgen efter den store kærlighed – som VILMA til efteråret tager med ud på sin hidtil største turné i hele Danmark.

Christoffer Møller

Christoffer Møller (f. 1977) kommer fra en musikalsk familie og har bevæget sig i musikalske cirkler, siden han blev født. Han er søn af den kendte danske komponist og organist Peter Møller (1947-99). Christoffer spillede først trompet, men skiftede ikke længe efter til klaveret. Han er uddannet organist fra Løgumkloster Kirkemusikskole, klokkenist fra den Skandinaviske Klokkenistskole, pianist fra det Fynske Musikkonservatorium og komponist fra Rytmisk Musikkonservatorium.

Christoffer begyndte at komponere i en tidlig alder, inspireret af moderne klassiske komponister, og bevægede sig senere over i jazz, avantgarde og mere ambiente stilarter, men altid med den klassiske baggrund i bagagen. Hans samarbejde med Palle Mikkelborg om det anerkendte album ’To The Long Lost’ (2005) blev præmieret af Statens Kunstfond, og samme år modtog han en Danish Music Award i kategorien ’New Jazz Name of The Year’.

Som komponist har han arbejdet med de fleste symfoniorkestre i landet og mange mindre ensembler, samt leveret musik til en del danske og udenlandske film. Som arrangør har han arbejdet med en lang række danske rock- og popartister, samt DR Pigekoret gennem mange år. Christoffer optræder som musiker i mange forskellige konstellationer, f.eks. Søren Huss Band, hvis anmelderroste album ’Troen & Ingen’ han var med til at producere. I 2009 blev han medlem af Tim Christensen & The Damn Crystals og har netop afsluttet en større Danmarksturné med Tim Christensen og Danmarks Underholdningsorkester.

Gustaf Ljunggren

Gustaf Ljunggren er født Stockholm (1974) og er som musiker og komponist kendt i det danske musikmiljø som en usædvanligt alsidig instrumentalist med en ubesværet evne til at leve sig ind i musik af forskellige former og traditioner. Gustafs egen musik opsøger ofte et enkelt og melodibåret udtryk, som skaber luft og plads til lytterens fantasi og refleksion. Gustaf har sillet sammen med en imponerende lang liste af prominente danske musikere - lige fra Benny Andersen og Søren Kragh-Jacobsen til C.V. Jørgensen og Thomas Helmig og listen fortsætter...

Begreber som ’meddigtende’, ’modig’ og ikke mindst ’multiinstrumentalist’ bliver ofte brugt, når Gustaf Ljunggrens musikerskab skal beskrives. Han er uddannet som saxofonist fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, men spiller også mandolin, steelguitar, guitarer af forskellige typer, bratsch, klaver, klarinet m.v. Som barn og ung var han aktiv som sanger, bl.a. i drengekoret ved Stockholms operahus og er vokset op som elev og korsanger på Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm.

Musikalske eventyr i intime eller minimalistiske rammer, hvor noget er på spil, lader til at lokke og inspirere Gustaf Ljunggren. Igennem en ydmyg, empatisk og lystpræget tilgang til musikalsk praksis, har han skabt sig en plads som en attraktiv musikpartner på den danske og internationale musikscene. Hans musikalske indlevelsesevne og åbne sind har ført ham til koncerter på scener rundt om i verden, fra Nashville til Nagoya, fra Nuuk til Nottingham. Gustaf Ljunggren er bosat i København.

KOLOFON

Chef for DR Koncerthuset, Levende Musik & P2: Kim Bohr
Kunstnerisk leder, redaktør og producent: Anne Karine Prip
Produktionsleder: Jacob Weitze Mylund
Lydproducer: Mikkel Nymand
Musikproducer: Ragnheiður Jónsdóttir
PA og produktionsteknik: Robert Røhr, Johnny Wiinholt
Sanglærer: Henriette Nederby
Administration og regnskab: Sidsel Most
Produktionsassistenter: Else Barsøe, Walther Baasch Dejgaard
Tv-producer: Mikkel Suppras
Tv-co-producer: Peter Mark
Tv-produktionsleder: Tanya Fassbinder Andersen
Tv-lys og lys-programmering: Morten Elkjær
Lys-produktion: Lasse Reinhardt, Yaw Darko
Scenografisk konsulent og bygger: Nikolaj Heiselberg Trap
Lysdesign: Jonas Bøgh
Kjole design: Morten Ussing
DR Kostume og Sminke: Trine Høyer, Ditte Jørgensen, Susan Salling Christiansen, Susanne Herredsbjerg Søbye, Charlotte Laustsen, Vivi Pilgaard
Redaktør: Helle Kristensen
Design: DR Koncerthuset

DR's Koncertvirksomhed støttes af blandt andre
A.P. MØLLER OG HUSTRU CHASTINE MC-KINNEY MØLLERS FOND TIL ALMENE FORMAAL • AUGUSTINUS FONDEN • AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND • CARL NIELSEN OG ANNE MARIE CARL-NIELSENS LEGAT • BECKETT-FONDEN • SPORTGOODSFONDEN • KNUD HØJGAARDS FOND • AXEL MUUSFELDTS FOND • WILHELM HANSEN FONDEN • GANGSTEDFONDEN • VENNEFORENINGEN FOR DR’s KOR OG ORKESTRE