MUSIKTIME MED RUNE

DR Musikariet præsenterer et digitalt undervisningstilbud til alle børn på 2.-5. klassetrin. Videoerne kan bruges både i klasseværelset og hjemme.

Musiktime på video - Kan man det?

Det kan man sagtens! Musiktime med Rune er nemlig en video man sætter på skærmen i klasselokalet og så skal hele klassen spille med.

Musiktime med Rune er en triologi bestående af 3 lektioner fordelt på afsnit 1, 2 og 3.

I afsnit 1 spiller vi på skolebordene, i afsnit 2 spiller vi på et kagedåse trommesæt og i afsnit 3 tegner vi i rytme med blyant på papir.

Hver musiktime varer lidt under en halv time og består af en indledende musikfortælling hvor man møder Rune, derefter en workshop hvor børnene øver sig, og til sidst samler vi alt det vi har lært og spiller en koncert.

I kan tage musiktimerne alle de gange I har lyst til. Det er jo når man øver sig at man bliver bedre til at spille musik.

Afsnit 1

I afsnit 1 skal vi spille på skolebordene. Det eneste du skal gøre er, at sætte videoen på og lade Rune vise hvordan man kan lave beats, breaks og lidt simpel koreografi på sit skolebord.

Se video og læs mere om afsnit 1

Afsnit 2

I afsnit 2 skal vi spille på et kagedåse trommesæt og lave beats sammen med nogle groovy metal maskiner fra Brasilien. Inden I sætter afsnit 2 på skal I derfor først se hjemmeopgave-videoen, hvor Rune forklarer hvordan man sammensætter sit eget kagedåse trommesæt.

Se video og læs mere om afsnit 2