Fortællinger

DR Symfoniorkestret

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

3 Minutter

Six more years: Fabio Luisi fortsætter til 2029

Samarbejdet mellem den italienske stjernedirigent Fabio Luisi og DR Symfoniorkestret har ført til en række internationale succeser, og nu forlænges kontrakten frem til 2029.

”A perfect partnership.”

Sådan beskrev et af verdens førende musiktidsskrifter, engelske Gramophone, for nylig forholdet mellem DR Symfoniorkestret og den italienske dirigent Fabio Luisi.
Fabio Luisi har været chefdirigent for DR Symfoniorkestret siden 2016, og samarbejdet har haft stadigt stigende international succes – fra koncertturneer i USA, Asien og Europa til en række nylige udgivelser, udmærkelser og nomineringer.

Nu kan de gode takter fortsætte et godt stykke ind i fremtiden, for DR Symfoniorkestret har netop forlænget kontrakten med Fabio Luisi, som ellers gik til 2026, med tre år frem til 2029. Samtidig byder de kommende uger på nye, fælles projekter i form af en albumudgivelse, en sæsonstart og påbegyndelsen af en ny, stor indspilningsserie for pladeselskabet Deutsche Grammophon.

"DR Symfoniorkestrets musikere og jeg har udviklet et fælles, musikalsk sprog. Det er som om, vi tænker på samme måde, uanset hvad vi spiller."

Fabio Luisi, chefdirigent for DR Symfoniorkestret

Et fælles musikalsk sprog

For Fabio Luisi er der en særlig forklaring på den succes, som han og DR Symfoniorkestret har opnået sammen:

"DR Symfoniorkestrets musikere og jeg har udviklet et fælles, musikalsk sprog. Det er som om, vi tænker på samme måde, uanset hvad vi spiller, og det giver et stærkt fælles udtryk, som kan mærkes både hos publikum, lyttere og seere - på tværs af landegrænser. Men vi arbejder hele tiden på at blive endnu bedre sammen, og derfor er jeg utroligt glad for at vi nu forlænger samarbejdet indtil 2029", siger Fabio Luisi.

Nye indspilninger og turneer

Samarbejdet mellem Fabio Luisi og DR Symfoniorkestret har for nylig ført til en række internationale udmærkelser og nomineringer, som knytter sig til orkestrets indspilning af Carl Nielsens samlede symfonier.

For nylig er orkestret endda blevet nomineret som ’Orchestra of the Year 2023’ i tidsskriftet Gramophone, som også har dem i kategorien ’Årets album’.

Ifølge DR Koncerthusets chef Kim Bohr er det netop det langvarige og tætte samarbejde mellem Fabio Luisi og DR Symfoniorkestret, der nu giver resultater – samtidig med, at det åbner nye døre for orkestret i fremtiden:

"Der er ingen tvivl om, at vi er et meget vigtigt sted i orkestrets udvikling lige nu, og derfor er det fantastisk at kunne se endnu længere frem i tiden sammen. Vi har allerede flere store projekter på vej, og der venter invitationer fra førende koncertsale i og uden for Europa, ligesom vi fortsætter samarbejdet med Deutsche Grammophon. Det betyder alt, ikke bare for os, men også for dansk musik i et større perspektiv, at vi har en så direkte forbindelse til den internationale musikscene."