Fortællinger

DR Pigekoret

Nyheder

Skrevet af Astrid Louise Rasmussen

2 Minutter

Charlotte Rowan synges ind i DR Pigekoret: "Tusind tak, det var ... uha!"

Hør sangerne fra DR Pigekoret synge deres nye dirigent ind i koret.

Gennem årtier har det været en fast kærlig tradition at synge medlemmer ud af DR Pigekoret. Som en form for manifestation af korets stærke fællesskab. Og med det ritual ønskede sangerne at byde Charlotte Rowan velkommen, da hun i juni overtog pladsen som dirigent for DR Pigekoret efter Philip Faber. Se og hør, da hun blev sunget ind i koret med 'Lyse Nætter'. 

"Kom med," lød det, da nogle af DR Pigekorets sangere for nylig tog Charlotte Rowan i hånden og førte hende ind i en cirkel af syngende piger. Det er nemlig en fast tradition, at koret slår ring om dem, der forlader og tiltræder koret. Og det var tydeligvis en rørende oplevelse for den 28-årige kordirigent, der efter sommerferien står i spidsen som dirigent for DR Pigekoret. 

"Tusind tak, det var ... puha", lød reaktionen fra Charlotte Rowan, der havde svært ved at finde ordene efter de sidste toner af Alberte Windings 'Lyse Nætter'

"Når sangerne stopper i koret, har det gennem årtier været en fast tradition, at sangerne – stående i en cirkel med hinanden i hænderne – synger den pågældende sanger ud med en sang, som har haft en særlig betydning," forklarer korets kunstneriske leder og producent, Anne Karine Prip og fortsætter:

"Den seance er et vigtigt afsluttende ritual i DR Pigekoret – både som en kærlig gestus og som et stærkt symbol på det fællesskab, man både siger farvel til, men altid vil være del af i sit videre liv. På samme måde ønskede koret at synge deres kommende dirigent, Charlotte Rowan, ind i koret og i fællesskabet."

Velkommen i fællesskabet

Se det rørende øjeblik, hvor DR Pigekoret tager Charlotte Rowan og hinanden i hånden og synger hende ind i koret med 'Lyse Nætter'.

"Nu kommer fuglene igen / Og lyset vælter pludselig ind / Det kommer gennem alle sprækker / Lyse nætter er tilbage."

Sådan starter 'Lyse Nætter', som har været en fast del af repertoiret de seneste 10 år, og som på sin vis indkapsler den svære overgang fra en dirigent, der har betydet meget for koret, til en ny.

Charlotte Rowan træder ind som dirigent efter Philip Faber, som koret for nylig sendte afsted efter 10 fantastiske år. Sådan så det ud, da koret og en række danske musikere sang 'Skibet skal sejle i nat' ved hans afskedsreception.