Backstage

Skrevet af Christian Larsen

3 Minutter

Coco O: "Man kan jo ikke vide, hvad andre bliver rørt af, men hvad der rører en selv"

Sådan lød det, da Coco O. og August Rosenbaum under Jazzfestivalen 2021 gæstede DR Koncertsalen.

Sangerinden Coco O. og jazzpianisten August Rosenbaum har arbejdet sammen siden teenageårene. Og da de når de 17. juli går på scenen i DR Koncerthuset, tager de sig tid til at dyrke et langsomt tempo. 

Det langsommelige og det inderlige. Det bliver bærende elementer, når sangerinden Coco O. og jazzpianisten August Rosenbaum træder op på scenen i DR Koncerthuset. Sammen har de lavet sætlisten til den koncert, de selv gerne vil se.

"Vi har et privilegium i, at vi bare kan vælge nogle sange, der virkelig fungerer fucking godt," siger Coco O, der glæder sig til at dele scene med sin gamle ven og samarbejdspartner August Rosenbaum.

De to har senest arbejdet sammen på Coco O.s nye album, men har været musikalske legekammerater siden Quadron.

"Det synes jeg virkelig er sjovt det med at prioritere den der langsomhed, fordi det tit er noget, der kan blive kritiseret. Men det er noget, jeg godt kan lide," siger Coco O. og fortsætter:

"Jeg synes, det er meget sjovt at være lidt stædig omkring det. Det er langsomt, fordi det er fedt!"

Koncerten bliver en intim oplevelse med August Rosenbaum på klaver og Coco O. bag mikrofonen. De har valgt at holde det helt simpelt for at få noget nærhed og intimitet frem i musikken.

"Der er ikke nogen regler," siger August Rosenbaum "eller i hvert fald ikke nogen regler, der er så vigtige, at man ikke kan bryde dem".

En funky dude fra Aurehøj

Når man har spillet så meget sammen som Coco O. og August Rosenbaum, ligger mange ting på rygradden. De ved, hvad de kan lide, og hvad de ikke kan lide, og når de arbejder sammen, behøver de ikke forklare en masse ting. Det er allerede indforstået mellem de to.

Det vil man også opleve som publikum til deres koncert, hvor de både musikalsk og personligt supplerer hinanden rigtig godt.

De lærte hinanden at kende, da de som teenagere kom i de samme musikalske miljøer i København.

"Jeg hørte rygter om to dudes på Aurehøj Gymnasium. Den ene kan jeg ikke huske, hvad hed, og så var der August Rosenbaum, der spillede til gymnasiefesterne – sikkert noget funk," husker Coco O.

"Den anden var Philip Faber. Han spillede ikke så meget funk," joker August Rosenbaum, men får en mere alvorlig mine, da han fortæller, hvad der sker mellem de to, når de spiller musik.

"Der er ikke særlig mange mennesker, jeg har spillet med i mit liv, hvor jeg bliver rørt, som jeg gør, når jeg spiller med Coco, fortæller han.

En selvoptaget koncert

Følelsen af at blive rørt både genkender og gengælder Coco. Hun håber dog, at det også kommer til at smitte af på publikum.

"Det er lidt en selvoptaget koncert, kan man sige. Man kan jo ikke vide, hvad andre bliver rørt af, men man kan vide, hvad der rører en selv," fortæller hun og fortsætter:

"Egentlig var det meget lystbetonet. Vi tænkte  at det kunne være sjovt at spille nogle af de nye sange sammen. Og generelt bare at spille sammen, når der kom en mulighed".

Muligheden kommer 17. juli, hvor de to musikalske legekammerater får lov at lave den koncert, de selv gerne vil opleve i DR Koncerthuset.

Mød artisterne

"På en måde tror jeg, det bliver en koncert, jeg gerne selv ville ind og se," siger Coco O. forud for hendes koncert med August Rosenbaum i Koncertsalen.