Fortællinger

DR Big Band

Backstage

2 Minutter

Video: "At vælge et yndlingsstykke af Carl Nielsen er som at bede en mor vælge mellem sine børn"

Hør DR Symfoniorkestrets fløjtenist Ulla Miilmann og sangerne Tuva Semmingsen og Christian Hjelm fortælle om deres forhold til vores nationalkomponist Carl Nielsen og den musik, han har efterladt sig.

Man behøver ikke være decideret Carl Nielsen-connaisseur for at kende til vores nationalkomponist. Med melodier som ‘Solen er så rød, mor’ og ‘Jeg ved en lærkerede’ vil mange allerede fra barnsben have fået et forhold til hans musik.

Og da DR Koncerthuset i foråret hyldede Carl Nielsen som menneske og komponist, blev fejringen således også løftet på tværs af husets kor og orkestre,   genrer og generationer.  

I den forbindelse hev vi fat i DR Symfoniorkestrets solofløjtenist Ulla Miilmann og sangerne Tuva Semmingsen og Christian Hjelm – der alle var med til at fremføre en række af Nielsen største værker – til en snak om deres forhold til vores nationalkomponist og hans musik. Se med i videoerne nedenfor. 

Mit forhold til Carl Nielsen

"Han forbavser mig i den måde, han skruer melodier og akkorder sammen på," lød det fra Christian Hjelm, da han og Tuva Hemmingsen var i huset for at synge en række af Carl Nielsen mest kendte og elskede sange sammen med DR Big Band.

Ulla Miilmann

"At vælge et yndlingsstykke af Carl Nielsen er som at bede en mor vælge mellem sine børn ... det er en umulig opgave," fortæller Ulla Miilmann, der er 1.solofløjtenist i DR Symfoniorkestret. Hun fortæller her om sit forhold til Nielsen og hans evne til at balancere i en evig musikalsk dualitet.