Fortællinger

DR Symfoniorkestret

Backstage

3 Minutter

DR Symfoniorkestret låner noder fra eventyrernes symfoniske fakkelbærer

Fra John Williams' private bibliotek til Koncertsalen.

Der er kejserlige kruseduller og kravetæer på noderne, når Koncertsalen i august danner rammerne om temakoncert-rækken 'Raiders of the Symphony', der hylder det musikalske bagtæppe i nogle af de største adventure-film til dato.

Det er meget muligt, at kendte filmkarakterer som Harry Potter, Indiana Jones og Luke Skywalker står først for, når snakken falder på nogle af alle tidens største science-fiction-, fantasy- og adventure-film. Men der er alligevel én hovedperson, som aldrig viser sig på lærredet.

Den amerikanske komponist og musiker John Williams står bag soundtracket til mere end 75 film – og når DR Symfoniorkestret og DR Koncertkoret i august bevæger sig ud i en symfonisk eventyrrejse, står blandt andet hans musik fra Indiana Jones-filmene som en funklende kronjuvel.

Ét af arrangementerne slog imidlertid knuder på sig selv, da orkestret tog fat på det eventyrlystne repertoire, fortæller Jakob Weber, der er slagtøjsspiller i DR Symfoniorkestret.

"John Williams har meget musik at vælge imellem, og vi skal spille vidunderligt meget af den til de her koncerter. Der var bare én titel, vi ikke ville undvære, og som ingen forlag lå inde med rettighederne til," fortæller Jakob Weber om stykket 'Parade of the Slade Children' fra den anden Indiana Jones-film, hvor en gruppe børn i en scene bliver tvunget til at arbejde som mineslaver.

"Indiana Jones leder jo efter den hellige gral, men vi har fået guld fra mesterens eget bibliotek med personlige notater og kravetæer"

Jakob Weber

 

Efter at have løbet panden mod muren flere steder i stykket måtte de imidlertid skrinlægge drømmen. Men så tikkede en herlig nyhed ind i indbakken. 

John Williams ville gerne låne orkestret sit originale partitur. Og nu ligger det så med blyantstreger i DR Koncerthuset klar til koncertrækken i august.

"Er du gal en fantastisk nyhed. Det er en virkelig langsom og funky march med en masse fede lyde af kæder, metal, messing. Og jeg er personligt helt oppe at køre over, at vi har lånt de her noder," siger han og tilføjer: 

"Indiana Jones leder jo efter den hellige gral, men vi har fået guld fra mesterens eget bibliotek med personlige notater og kravetæer". 

 


'Raiders of the Symphony' kan opleves 16., 17., 18. og 19. august i Koncertsalen. Læs mere og køb billet her.