DR Symfoniorkestret

Nyheder

Skrevet af Jan Dohrmann

4 Minutter

Stor hæderspris til DR Symfoniorkestrets solohornist

Lasse Mauritzen, der i 17 år været solohornist i DR Symfoniorkestret, får Carl Nielsen og Anne Marie-Carl Nielsen Legatets Hæderslegat på 750.000 kroner. Prisen overrækkes ved stor koncert i DR Koncerthuset torsdag den 12. oktober.

Det er en af de helt store og fornemme priser i dansk musikliv, som solohornist i DR Symfoniorkestret Lasse Mauritzen får overrakt i DR Koncerthuset torsdag den 12. oktober.

Når Carl Nielsen og Anne Marie-Carl Nielsen Legatets Hæderslegat bliver uddelt ved prisoverrækkelseskoncerten i DR Koncerthuset, er Lasse Mauritzen den ene af de fem hædersprismodtagere, der hver får 750.000 kroner for at være ’usædvanligt talentfulde’ og give hver deres blik ’ind i det musikalske kunstværk’, som det hedder.

Om hæderslegatet til Lasse Mauritzen siger bestyrelsesmedlem Tim Frederiksen fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat:

 

"Som solohornist i DR Symfoniorkestret bestrider Lasse en af de mest eksponerede positioner i dansk musikliv på det allerhøjeste internationale niveau."
Tim Frederiksen, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat

 

- Som solohornist i DR Symfoniorkestret bestrider Lasse Mauritzen en af de mest eksponerede positioner i dansk musikliv på det allerhøjeste internationale niveau. Med sin bemærkelsesværdige smukke hornklang og store instrumentale sikkerhed har han igennem flere år beriget den ene Torsdagskoncert efter den anden, siger han blandt andet i motiveringen.

Mundlam over meddelelsen

Selv siger Lasse Mauritzen, at han blev fuldstændig mundlam, da han fik overbragt nyheden.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg kunne modtage denne prestigefyldte pris, som tidligere er tildelt store danske musikere, komponister og dirigenter. At modtage en pris som denne er det største, jeg nogensinde har oplevet i hele min karriere. Jeg er ydmyg og taknemmelig for anerkendelsen, som uden tvivl vil hjælpe min videre karriere i både Danmark og udlandet, siger solohornisten.

 

"Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg kunne modtage denne prestigefyldte pris, som tidligere er tildelt store danske musikere, komponister og dirigenter. At modtage en pris som denne er det største, jeg nogensinde har oplevet i hele min karriere."
LASSE MAURITZEN, SOLOHORNIST

 

De øvrige modtagere af Carl Nielsen og Anne Marie-Carl Nielsen Legatets Hæderslegat, som er indstiftet af komponisten Carl Nielsen og billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsens to døtre, Irmelin og Anne Marie, i 1957 til minde om deres forældre, går i år også til komponist og lydkunstner Marie Koldkjær Højlund, komponist og musiker Peter Navarro-Alonso, dirigent Thomas Søndergaard og dirigent og kunstnerisk leder af Theatre of Voices Paul Hillier.

Alle prismodtagerne bliver fejret ved en prisoverrækkelseskoncert i DR Koncerthuset torsdag den 12. oktober – en koncert, som holdes i et samarbejde mellem DR Symfoniorkestret, Theatre of Voices, Ensemble Stralo, ACME String Quartet og Kh Marie (Marie Koldkjær Højlund).