Fortællinger

DR Symfoniorkestret

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

3 Minutter

BBC Awards i London: DR Symfoniorkestret vinder pris for årets album

Den 18. april blev DR Symfoniorkestrets indspilning af Carl Nielsens solokoncerter hædret med en BBC Music Magazine Award i London. To af orkestrets musikere modtog prisen på vegne af orkestret.

De er vant til at spille svære soloer og optræde for fulde sale og på live-tv.

Men torsdag aften gik to af DR Symfoniorkestrets musikere på scenen i en helt anden rolle, nemlig som modtagere af en BBC Music Magazine Award i London. Det foregik ved en ceremoni på King’s Place, hvor en stor del af den internationale musikbranche var samlet for at kåre årets vigtigste klassiske udgivelser.

Prisen for det bedste album i kategorien ’Concertos’ blev givet til den seneste udgivelse i DR Symfoniorkestrets serie med Carl Nielsens symfonier og koncerter, og det var orkestrets koncertmester Christina Åstrand og 1. soloklarinettist Johnny Teyssier, der modtog prisen på vegne af orkestret.

’Solister i verdensklasse’

På udgivelsen, som torsdag vandt en BBC Award, medvirker to af DR Symfoniorkestrets egne musikere i rollen som solister, nemlig fløjtenisten Ulla Miilmann og klarinettisten Johnny Teyssier.

De to solospillere har allerede fået store ord med på vejen af i BBC’s kritikere, som forud for prisen udvalgte albummet som ’Recording of the Month’. Her blev det slået fast, at de to orkestermusikere er ’solister i verdensklasse’, og indspilningen får både kunstnerisk og teknisk topkarakter.

Også den tekniske side af indspilningen, produceret af Bernhard Güttler og Mikkel Nymand, får rosende ord med på vejen i BBC Music Magazine: ’Lyden er perfekt til solisternes klang, og matcher skønheden i den fine akustik i DR Koncerthuset.’

Kim Bohr, chef for DR Koncerthuset og kunstnerisk leder af DR Symfoniorkestret, siger om BBC-prisen:

– Jeg er utrolig glad på musikernes vegne over den store anerkendelse, som ligger i prisen fra BBC. Vi var i forvejen overvældede over den internationale succes, som er fulgt i kølvandet på DR Symfoniorkestrets Carl Nielsenindspilning. Men det er en ekstra stor glæde at modtage denne pris til albummet, hvor to af vores egne musikere er solister. Det viser med den største tydelighed, at vores orkester i dag kan måle sig med de allerbedste – både på det individuelle niveau og sammen. Samtidig har vi med vores Nielsen-serie gjort en vigtig indsats for Carl Nielsens musik i udlandet.

En pris til samlingen

Med den nye BBC-pris kan DR Symfoniorkestret føje endnu en hædersbevisning til samlingen af internationale udmærkelser, der er blevet tildelt orkestrets udgivelse af Carl Nielsens symfonier og solokoncerter.

Senest modtog orkestret hovedprisen ved Gramophone Awards i London, hvor de samtidig var nomineret som ’Orchestra of the Year’ side om side med bl.a. Berliner Filharmonikerne og Chicago Symfonikerne. Også til BBC-prisen har konkurrencen været hård, og DR Symfoniorkestret har overhalet bl.a. førende franske og engelske orkestre.

I løbet af det seneste år har flere internationale medier udråbt orkestrets Nielsen-serie som ’den bedste nogensinde’, og den har været ugens og månedens album på flere udenlandske radiostationer foruden vores eget P2.

DR Symfoniorkestret er i øjeblikket i gang med en ny indspilningsserie for pladeselskabet Deutsche Grammophon, denne gang de samlede orkesterværker af komponisten Alexander Skrjabin.