DR Symfoniorkestret

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

2 Minutter

Fabio Luisi bliver Ridder af Dannebrog

DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi har modtaget ridderkorset for den betydning, han har haft for dansk musik- og kulturliv.

At blive tildelt et ridderkors fra det danske kongehus er en ære, som kun sjældent tilfalder udenlandske statsborgere.

Men efter DR Symfoniorkestrets koncert i Koncertsalen den 1. februar kan italienske Fabio Luisi, som har været orkestrets chefdirigent siden 2016, kalde sig Ridder af Dannebrog. I forlængelse af koncerten fik han nemlig overrakt et ridderkors af DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn på vegne af Kongehuset.

”Det er en stor ære at modtage ridderkorset fra Det Danske Kongehus, særligt fordi jeg ved at det kun sjældent gives til udlændinge. Dog må jeg sige, at efter at have arbejdet i DR og i Danmark i otte år – og kendt DR Symfoniorkestret i endnu længere tid – føler jeg mig meget knyttet til Danmark og til DR," siger Fabio Luisi og uddyber:

”Først og fremmest føler jeg mig knyttet til de vidunderlige musikere i orkestret, men jeg er også dybt fascineret af de danske komponister og deres musik, som er en del af orkestrets DNA.”

Et fælles musikalsk sprog

For Fabio Luisi har samarbejdet med DR og DR Symfoniorkestret ikke kun en dansk, men også en international dimension:

”Orkestrets musikere og jeg har fundet et fælles musikalsk sprog og en måde at tænke og forme musikken på, som går på tværs af landegrænser. Men jeg er taknemmelig og ydmyg over at vide, at vi har gjort en forskel for dansk musik- og kulturliv, samt udviklet nye talenter både til dansk og internationalt musikliv gennem Malko Konkurrencen og Malko Academy for Young Conductors. Jeg ser meget frem til de kommende år, og jeg takker DR for dette stærke samarbejde og Kongehuset for den store ære at modtage ridderkorset.”


DR's Generaldirektør Maria Rørbye Rønn og Fabio Luisi med det nyerhvervede ridderkors.

En drivende kraft

I sin tale til Fabio Luisi sagde generaldirektør Maria Rørbye Rønn blandt andet:

”Vi er meget stolte over, at du modtager denne orden - du fortjener den på så mange niveauer. I DR er vi taknemmelige for, at du har valgt at arbejde sammen med os. Siden begyndelsen på vores samarbejde har du været den drivende kraft i udviklingen af orkestret - i at genskabe dets musikalske identitet - og musikerne elskerne dig for det. I har været med til at flytte orkestret og gjort det til et af de bedste i Europa.