Fortællinger

DR Vokalensemblet

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

3 Minutter

En sæson fuld af farvestrålende kormusik

BILLEDSERIE: DR Vokalensemblets sæson 2023-24 har været fuld af sang og kormusik i alverdens former og farver – fra fredfyldt meditation til symfoniske soundtracks, vilde eksperimenter og fællessang. Vi har samlet en billedserie med nogle af sæsonens stærkeste øjeblikke her.

Som optakt til sæsonen var DR Vokalensemblet traditionen tro på sommerturné rundt omkring i Danmark. Her er det publikum i Mors Kirke, som klapper koret ud efter koncerten.


Meditationskoncerterne med fredfyldt kormusik er blandt efterårets store tilløbsstykker i både Københavns og Roskilde Domkirke. 


I år var det chefdirigent Martina Batic, der stod i spidsen for DR Vokalensemblets meditationskoncerter, mens cellisten Richard Krug fra DR Symfoniorkestret spillede til.


Efteråret bød også på eksperimenterende nye værker af bl.a. den finske komponist Lauri Supponen i DR Koncerthusets Studie 2. Hans værk bestod af både videokunst, lys og elektroniske lydflader med korstemmerne.


Der var udsolgt til alle fire koncerter, da Garnisons Kirkes smukke kirkerum dannede rammen om ’Jul med DR Vokalensemblet’. Koncerten blev sendt direkte til millioner af lyttere i hele Europa.
 
Julekoncerterne med DR Vokalensemblet var første gang, Phillip Faber dirigerede et af DR’s kor efter at han stoppede som dirigent for DR Pigekoret. I næste sæson vender han tilbage for at dirigere DR Vokalensemblets sommerkoncerter. 

 
Der blev sunget igennem, da DR Vokalensemblet holdt workshop for korsangere i alle aldre. På programmet var Faurés Requiem, og dirigenten Carsten Seyer-Hansen stod for både opvarmning og indstudering.

I februar vendte DR Vokalensemblet tilbage til Vor Frue Kirke med koncerten ’Stemmer i mørket’ med musik til fastetiden.


Lys og farver gav en ekstra dimension til koncerten ’Himmelsk Lys’ i Marmorkirken i februar.


’Himmelsk lys’ er en del af Copenhagen Light Festival, og er blevet et af festivalens tilløbsstykker.

Selvom sæsonen har været travl, har der også været tid til hygge på bagscenen. Her er det tenor Emil Lykke og sopran Jihye Kim, der gør klar til koncert i Vor Frue Kirke.