Fortællinger

DR Pigekoret

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

3 Minutter

DR Pigekoret sang Skoleskibet Danmark sikkert i havn

Der var dansk sommervejr, gensynsglæde og tårer i øjenkrogene, da DR Pigekoret og dirigent Charlotte Rowan tog imod Skoleskibet Danmark ved ankomsten til København torsdag 20. juni.

Skoleskibet Danmark ankom ved Toldboden i København torsdag 20. juni efter to måneders togt, som har bragt de 80 elever fra Malaga over Azorerne og Irland til Skagen, Århus og til sidst København.

Traditionen tro var både familie, venner og andre nysgerrige mødt op ved kajen for at hilse elever og besætning velkommen.

Der var masser af dannebrogsflag, kameraer og vinkende arme på kajen ved Toldboden foran A.P. Møllers hovedkvarter.

Gensynsglæden var stor, efterhånden som skibet nærmede sig. DR Pigekoret har flere gange tidligere taget imod eleverne på Skoleskibet Danmark; senest i 2019.

I alt 50 sangere fra koret og dirigent Charlotte Rowan kom ombord på skibet og sang for de 80 unge elever på dækket.

På programmet var tre danske sange om havet og om Danmark: ’I Danmark er jeg født’ af H.C. Andersen og Henrik Rung, ’Et hav så glitrende stille’ af Evert Taube og ’Det brusende hav’ af en af DR Pigekorets egne sangere, 20-årige Amanda Kluxen.

Der var både smil, klapsalver og enkelte tårer i øjenkrogene hos eleverne på skoleskibet, som har cirka samme alder som sangerne i DR Pigekoret. For at komme ombord på skoleskibet skal man være 17-23 år, mens sangerne i DR Pigekoret er 16-22 år.

Maritim koordinator Celina Judith Diaz overværede ceremonien fra kommandobroen, og mindedes sin egen tid som elev på skoleskibet. Her var hun nemlig med skibet til OL i Rio i 2016, hvor de unge elever også mødte DR Pigekoret.

Efter velkomsten var der tid til lidt uformelt samvær på skibet. For mange sangere i DR Pigekoret er det ellers eksamenstid, og i næste uge sejler Skoleskibet Danmark videre til Bergen på sit sidste togt inden sommeren.

Alle fotos: Mikkel Suppras © DR