Fortællinger

DR Symfoniorkestret

Ind i musikken

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

12 Minutter

Tak for en stor, symfonisk sæson!

BILLEDSERIE: DR Symfoniorkestrets sæson 2022-23 har været fuld af store øjeblikke – fra besøg af kendte og elskede gæstekunstnere til spektakulære temakoncerter og helt nye toner. Vi har samlet en billedserie med nogle af sæsonens stærkeste øjeblikke.

DR Symfoniorkestret åbnede sæsonen med storværket Prometheus, hvor farver, lys og musik gik op i en højere enhed. Samtidig indspillede orkestret værket for pladeselskabet Deutsche Grammophon, hvor det udkommer i 2025.

I anledning af sæsonåbningen var hele DR Koncerthusets foyer badet i lys og farver, inspireret af Skrjabins storværk.

Den danske violinvirtuos Nikolaj Znaider var centrum i et af sæsonens højdepunkter, et rent Beethoven-program med dirigenten Stanislav Kochanovsky.

Der var lange kram på scenen efter koncerten, hvor den unge Elim Chang dirigerede Griegs klaverkoncert med Alice Sara Ott som solist. Til publikums overraskelse valgte solisten at give sin blomsterbuket videre til DR Symfoniorkestrets solohornist, Lasse Mauritzen.

Lasse Mauritzen fik lov til at være solist med sit eget orkester, da han i oktober modtog Carl Nielsen og Anne Marie-Carl Nielsens mindelegat ved en festkoncert i Koncertsalen.

Den finske stjernedirigent Susanna Mälkki vendte tilbage til DR Symfoniorkestret med et spændende program, hvor bl.a. Hindemiths sjældent opførte ’Mathis der Maler’ kunne opleves i Koncertsalen.Dirigenten Turgan Sokhiev kom for første gang i mange år til DR Koncerthuset, hvor han dirigerede fransk romantisk musik af Chausson og Saint-Saëns.

Juletid er Disney-tid, og i 2023 var december måned samtidig Walt Disneys 100-års jubilæum. Det markerede DR Symfoniorkestret ved at opføre en samling af kendte og elskede toner fra både nye og klassiske Disney-film.

Intet nytår uden champagnegalop! Traditionen tro skænkede solojanitshar Jakob Weber champagne i glassene under DR Symfoniorkestrets nytårsgalla.

Skuespilleren Caspar Phillipson var både vært og solist til årets nytårsgalla, sammen med den norske sopran
 Beate Mordal.

I januar blev Koncertsalen for første gang nogensinde forvandlet til en kæmpe dansescene, hvor 100 unge dansestuderende fra hele landet opførte Tim Rushtons koreografi til Carl Nielsens 2. symfoni, som blev spillet live af DR Symfoniorkestret.

Klaverlegenden Rudolf Buchbinder er ekspert i wienerklassisk musik, og sammen med DR Symfoniorkestret opførte han Beethovens 1. klaverkoncert til stort bifald i Koncertsalen.

Sæsonens sidste koncert med DR Symfoniorkestret og chefdirigent Fabio Luisi var fuld af romantiske toner, og publikum gav langt, stående bifald som tak for sæsonen.

Efter afslutningskoncerten inviterede DR Symfoniorkestrets musikere til ’Extranummer’ i foyeren, hvor der var mulighed for at runde sæsonen af med en drink og stemningsfuld folkemusik.

Tak for en stor, symfonisk sæson – og på gensyn i sæson 2024-25!