Fortællinger

DR Pigekoret

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

3 Minutter

H.M. Dronning Mary fortsætter som protektor for DR Pigekoret

Kongehuset har i dag meddelt, at Hendes Majestæt Dronningen fortsat vil være protektor for DR Pigekoret i perioden 2024-29.

Det er kun to uger siden, at man sidst kunne se Danmarks nye kongepar, H.M. Kong Frederik 10. og H.M. Dronning Mary, omgivet af de 50 unge sangere i DR Pigekoret.

Koret medvirkede nemlig i kongeparrets første statsbesøg i begyndelsen af maj, hvor de sang for ministre og majestæter i Stockholm.

Nu bliver DR Pigekorets forbindelse til Kongehuset igen officiel, for efter seks år med den daværende Kronprinsesse som protektor for koret har Kongehuset i dag meddelt, at H.M. Dronningen fortsætter sin protektion af koret i de næste fem år, dvs. frem til 2029.


DR Pigekoret medvirkede i kongeparrets første statsbesøg i Stockholm i maj 2024.

En tæt forbindelse

H.M. Dronning Mary har i sin tidligere periode som protektor for koret overværet adskillige af DR Pigekorets koncerter i DR Koncerthuset, senest i maj 2023, hvor hun deltog i Phillip Fabers afskedskoncert som chefdirigent.

Den tidligere Kronprinsesse blev også overrasket af koret, da hun besøgte DR Byen i forbindelse med sin 50-års fødselsdag i 2022 og blev tydeligt bevæget over korets sang.

I forbindelse med offentliggørelsen af H.M. Dronning Marys nye protektion af DR Pigekoret siger DR’s Kulturdirektør Henrik Bo Nielsen:

– Det var med stor glæde og stolthed, at jeg modtog beskeden om, at H.M. Dronningen ønsker at fortsætte sin protektion for DR Pigekoret. Koret og DR har været umådelig glad for samarbejdet gennem de sidste seks år, og med Danmarks nye dronning som protektor vil DR Pigekorets sange og optrædener få en ekstra dimension, der sætter aftryk både herhjemme og ude i verden, siger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen.


Ambassadører for dansk kultur og værdier

I løbet af de seks år, hvor DR Pigekoret har været tilknyttet den tidligere Kronprinsesse, har koret medvirket ved en lang række officielle begivenheder i ind- og udland, hvor de har repræsenteret dansk kultur og værdier.

Sidste år medvirkede koret sammen med dirigent Charlotte Rowan ved den daværende Prins Christians 18-års fødselsdagsfest på Amalienborg, ligesom de sang for regeringen og medlemmer af kongefamilien ved Folketingets åbning i efteråret.

Tidligere har DR Pigekoret bl.a. deltaget i danske erhvervsfremstød i udlandet sammen med det daværende Kronprinspar, og koret var også med, da H.M. Dronning Mary – der dengang var Kronprinsesse – holdt tale ved Europarådets Parlamentariske Forsamling i Strasbourg.