Fortællinger

DR Symfoniorkestret

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

5 Minutter

Koreansk dirigentkomet vinder Malko Konkurrencen 2024

Den 34-årige sydkoreaner Samuel Lee har gjort kometkarriere som både dirigent og solist i Europa, USA og Asien. Nu kan han også kalde sig vinder af Malko Konkurrencen 2024.

Han har vundet flere internationale dirigentkonkurrencer. Han har været professor på konservatoriet i Leipzig. Han har fast stilling hos et af USA’s kendte symfoniorkestre. Og han har optrådt i koncertsale over det meste af verden, både som dirigent og solist.

 

Den 34-årige vinder af årets Malko Konkurrence, sydkoreanske Samuel Lee, har allerede en flyvende karriere i den klassiske musikverden. Men der er ingen tvivl om, at sejren i DR Symfoniorkestrets internationale Malko Konkurrence vil tage hans musikalske karriere til nye højder.

 

Det var DR Symfoniorkestrets chefdirigent og Malko Konkurrencens juryformand, Fabio Luisi, der overrakte førsteprisen med en rosende ord om den unge vinder: – Samuel har en fantastisk måde at frasere musikken på, og han har arbejdet med orkestrets klang på en helt særlig måde gennem hele konkurrencen. Derfor vinder han Malko Konkurrencen 2024.

 

– Samuel har en fantastisk måde at frasere musikken på, og han har arbejdet med orkestrets klang på en helt særlig måde gennem hele konkurrencen.

Fabio Luisi, juryformand og chefdirigent for DR Symfoniorkestret

 

Også Richard Krug, der er solocellist i DR Symfoniorkestret og medlem af den internationale jury i Malko Konkurrencen, har rosende ord om Samuel Lee.

 

– Samuel Lee har et utroligt overskud, når han dirigerer. Han har imponeret juryen og orkestret gennem hele konkurrencen med sin musikalitet og sin seriøsitet, og hans store erfaring som både musiker og dirigent kommer til udtryk på smukkeste vis, når han dirigerer.

 

Med sejren i Malko Konkurrencen har 34-årige Samuel Lee ikke bare vundet den eftertragtede præmiesum på 20.000 euro. Han har også vundet dirigentkontrakter med 24 førende internationale symfoniorkestre og en treårig periode med DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi som personlig mentor.

 

 

Tre priser til ung colombianer 

Selvom den eftertragtede førstepris i Malko Konkurrencen er hovedattraktionen blandt de 24 unge dirigenter, der kommer gennem nåleøjet til konkurrencen, er det ikke den eneste pris, de kan vinde.

 

I år vandt den 28-årige colombianer Ana Maria Patiño-Osorio 2. pris i konkurrencen, og samtidig løb hun med hele to andre priser. Publikum og seere til konkurrencen valgte hende nemlig som deres favorit under semifinalen, og dermed vandt hun årets publikumspris på 1500 euro.

 

Ana Maria Patiño-Osorio vandt også den særlige ungdomsjurypris, som blev overrakt på scenen i Koncertsalen af elever fra Viborg Katedralskole. De har hele ugen fulgt konkurrencen live fra Viborg, men i forbindelse med finalekoncerten var to af dem rejst til København for at overrække prisen til deres yndlingsdirigent, på vegne af hele klassen.

Overraskelse på scenen

Ifølge traditionen skal vinderen af Malko Konkurrencen dirigere H.C. Lumbyes Champagnegalop som afslutning på finalekoncerten og prisoverrækkelsen i DR Koncerthuset.

 

Den tradition var dog en overraskelse for Samuel Lee, som fik overrakt noder og dirigentpind af juryformand Fabio Luisi på scenen, kort efter at han havde fået overrakt Malko-trofæet.

 

Efter lidt overtalelse gik han dog på podiet for at dirigere DR Symfoniorkestret i den festlige orkestersats, som også er fast inventar ved orkestrets nytårskoncerter i DR Koncerthuset.

Se hele prisceremonien her: