Fortællinger

DR Pigekoret

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

4 Minutter

OL 2024 i Paris: DR Pigekoret lægger stemmer til dansk kultur og værdier

DR Pigekoret medvirker i et stort dansk kulturfremstød arrangeret af Erhvervsministeriet og VisitDenmark i forbindelse med OL 2024 i Paris.

De olympiske lege er verdens største sportsbegivenhed. Men der er meget mere end sport på programmet, når over 15 millioner mennesker til sommer mødes i Paris til OL 2024.

Gennem de godt tre uger, som legene varer, kan presse og besøgende i byen samtidig gå på opdagelse i en lang række kulturelle oplevelser og aktiviteter, bl.a. en særligt indrettet dansk pavillon ved og bag det danske hus på Champs-Élysées.

Her vil lyden og synet af DR Pigekoret fylde den danske 'kulturboks' med værket Let your voice be heard, som er en hyldest til den menneskelige stemme med inspiration fra bl.a. N.F.S. Grundtvig.

DR Pigekoret medvirker også live ved åbningen af kulturpavillonen den 25. juli, ligesom de 26. juli vil indgå i DR Sportens transmission af den store åbningsceremoni, efterfulgt af en kirkekoncert i Paris den 27. juli.

Hyldest til den menneskelige stemme

Det er den menneskelige stemme, der er i fokus, både konkret og i overført betydning, når DR Pigekoret fylder den danske pavillon med værket Let your voice be heard.

Værket består af en tredimensionel videooptagelse på i alt et kvarter og har inspiration fra en nøglefigur i dansk kultur, nemlig digteren, præsten og politikeren N.F.S. Grundtvig.

Anne Karine Prip, der er kunstnerisk leder af DR Pigekoret, fortæller om idéen bag værket:

– Grundtvigs idéer er grundsøjler i vores danske kultur og samfund – fra den demokratiske tanke om at bruge sin stemme til idealet om lige uddannelsesmuligheder og ligeværdige kulturelle fællesskaber, hvor sangen er et vigtigt samlingspunkt. Derfor synes vi det er oplagt, at DR Pigekorets del af kulturprogrammet på den danske pavillon tager udgangspunkt i Grundtvigs grundlæggende tanker om frihed og fællesskab, siger Anne Karine Prip.

Musikken i værket Let your voice be heard er sammensat af sange og værker, skrevet i DR Pigekorets levetid af nulevende kvindelige komponister, bl.a. Louise Alenius, Annisette, Pia Raug, Anne Linnet og en af korets egne sangere, den kun 20-årige Amanda Kluxen.

Anne Karine Prip fortæller om valget af komponister:

– Det at bruge sin stemme kan betyde mange ting, men for os i DR Pigekoret er der et stort, fælles ønske at sætte fokus på nogle af de stemmer, som måske ikke altid er blevet hørt. Derfor har vi valgt otte kvindelige komponister og forfattere, som vi mener har været med til at forbinde og styrke unge kvinder gennem hele korets levetid, dvs. siden 1938. Det er en stor glæde at lægge stemme til musik, som virkelig fortjener at blive hørt, og som i høj grad udtrykker nogle af vores danske værdier og kvaliteter, siger Anne Karine Prip.

Om den danske pavillon under OL i Paris 2024

Den danske pavillon i forbindelse med OL i Paris har titlen ’Land of Everyday Wonder’ og fremviser det bedste fra Danmark gennem events, live-koncerter og et digitalt kulturprogram.

Programmet har fokus på livskvalitet, danske idéer og færdigheder samt bæredygtige løsninger i forhold til den globale kamp mod klimaforandringer, dalende sundhed og trivsel mv. VisitDenmark står sammen med Erhvervsministeriet i spidsen for fremstødet, der blandt andet støttes af den filantropiske forening Realdania og gennemføres med tilskud fra The Trade Council.

Ud over DR Pigekoret medvirker bl.a. Statens Naturhistoriske Museum og H.C. Andersens Hus i Odense.

Programmet med udstillinger, aktiviteter og events kan opleves fra den 26. juli til den 11. august og er åbent for publikum i tidsrummet 11.00-22.00.

DR Pigekorets medvirken i den danske pavillon i Paris finder sted med økonomisk støtte fra Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Knud Højgaards Fond, Drost Fonden og Toyota-Fonden.