Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

2 Minutter

Billedserie: DR Pigekoret indtog tysk festival

Fra bageri til koncertsal og kirkerum - se billederne fra DR Pigekorets koncertturné til Tyskland og forårskoncerterne i Holmens Kirke her.

Der var stående bifald og begejstret presse, da DR Pigekoret sang på musikfestivalen Mecklenburg-Vorpommern sammen med Den Danske Strygekvartet. Koret optrådte bl.a. i et stort bageri og på festivalens hovedscene, inden de vendte hjem med deres traditionelle forårskoncerter i Holmens Kirke. Koncerterne sendes på P2 og DR2 i den kommende tid.

Det er ikke ofte, at man kan gå til koncert hos bageren. Men på festivalen Mecklenburg-Vorpommern foregår flere af koncerterne i den særlige akustik på det store bageri Bäckerei Peters i byen Sassnitz.

DR Pigekoret og dirigent Charlotte Rowan gav a cappella-koncert med et program, som bl.a. bestod af komponisterne Astrid Sonne, Else Marie Pade og David Lang. Der var mange minutters stående bifald efter koncerten.

Den Danske Strygekvartet er dette års kunstneriske ledere Mecklenburg-Vorpommern festivalen, og det var dem, der havde inviteret DR Pigekoret til at medvirke årets festival. Efter de to ensemblers fælles koncert skrev en tysk anmelder skrev bl.a.:

DR Pigekoret vækker sensation verden over (…) Både a cappella og med akkompagnement fascinerede koret med et kæmpe repertoire og en ægte "nordisk" stemmebrug; meget ligetil, ekstremt lydintensiv, kraftfuld, teknisk perfekt og med et overbevisende udtryk.”

Koncerten med DR Pigekoret og Den Danske Strygekvartet sendes på P2 den 6. maj.

Få dage efter hjemkomsten til Danmark sang DR Pigekoret sine traditionelle forårskoncerter i Holmens Kirke i København. Også her var musikken af bl.a. Astrid Sonne, David Lang og Else Marie Pade.

Det er første gang, at dirigent Charlotte Rowan har stået i spidsen for DR Pigekorets forårskoncerter. Hun havde selv været med til at arrangere og bearbejde flere værker til koncerten. Koncerten kan høres i DR Lyd under ”P2 Koncerten”, og sendes desuden lørdag den 6. april på DR2.