Fortællinger

Nyheder

4 Minutter

Lyt til påskens musik på P2

Hver aften i ugen fra Palmesøndag til 2. Påskedag kan du opleve koncerter på P2 og i DR Lyd, hvor påskeforælingen er i fokus. Koncerterne er optaget rundt omkring i Danmark og Europa - og i DR Koncerthuset.

Hver aften i ugen fra Palmesøndag til 2. Påskedag kan du opleve koncerter på P2 og i DR Lyd, hvor påskeforælingen er i fokus. Koncerterne er optaget rundt omkring i Danmark og Europa - og i DR Koncerthuset.

Louis Spohr: Frelserens sidste timer
Palmesøndag 24. marts

Mange komponister har kastet sig over at sætte påskefortællingen i musik. Også komponister vi ikke hører så tit. Hør Louis Spohrs sjældent opførte oratorium Des Heilands Letzte Stunden for solister, kor og orkester. (Optagelse fra Bremen)

DR Vokalensemblets Påskekoncert
Mandag 25. marts

I foråret og påsketiden spirer nyt liv frem, både i naturen og i kirkeåret. I DR Vokalensemblets påskekoncert mødes det gamle og det nye, det velkendte og det uventede i kormusik til foråret og påsken af bl.a. Nielsen, Hartmann og Nystedt. (Optagelse fra Trinitatis Kirke, Kbh.)

Ars Nova og Påskens meditationer
Tirsdag 26. marts

”Koncerten omfavner påskens meditative ånd, og skaber en atmosfære af eftertænksomhed og skønhed". Sådan skriver det 12 m/k store vokalensemble om koncerten i Vor Frelser Kirke. Musik af Kodaly, Byrd, MacMillan, Rehnqvist og Nystedt. (Optagelse fra Vor Frelser Kirke, Kbh.)

Bent Sørensens Matthæuspassion
Skærtorsdag 28. marts

Komponisten Bent Sørensen har skabt en ny Matthæuspassion for kor, solister og orkester. Det er blevet et personligt værk om livet og kærligheden, hvor Bibelens fortælling er sat sammen med digte fra 1900-tallet af bl.a. Søren Ulrik Thomsen, Edith Södergran og Anna Akhmatova. Hør værkets danske førsteopførelse med DR Symfoniorkestret, DR Vokalensemblet og solister direkte fra DR Koncerthuset.

Buxtehudes Membra Jesu Nostri
Langfredag 29. marts

Buxtehudes syvdelte påskeværk bliver ikke opført ofte, men Jakob Bloch Jespersens ensemble, HemiDemiSemi Consort, har taget initiativ til at du kan høre det denne langfredag. Skuespilleren Bodil Jørgensen læser op fra påskeevangelierne mellem de syv kantater. (Optagelse fra Frederiksborg Slotskirke)

Rossinis Stabat Mater
Lørdag 30. marts

Fortællingen om "den stående moder" - altså Marias lidelse ved at se sin søn, Jesus, på korset - er sat i musik af flere komponister. En af de mest berømte er Rossinis, ikke mindst fordi han, som operakomponist, kender sine musikdramatiske virkemidler når historien skal fortælles. Optagelse fra Manchester

Johannespassionen 300 år
Påskedag 31. marts

Påskeværket over dem alle, Bachs storslåede musikalske iklædning af påskefortællingen sådan som Johannesevangeliet fortæller den, fylder 300 år i år. Derfor får du den i en luksusudgave med Jordi Savall på dirigentpodiet. (Optagelse fra Barcelona)

Thomas Tallis - den engelske vokalpolyfoni-mester
2. Påskedag 1. april

Tag med til Saint Gervais kirken i Geneve og hør stemmerne væve sig ind og ud mellem hinanden i Tallis' smukke religiøse vokalmusik.

Find P2 Koncerten i DR Lyd

Mere påske i DR

Vil du dykke videre ned i påskens indhold - også uden for musikkens verden? Så kan du gå på opdagelse på flere af DR's kanaler gennem hele påsken.

Se overblik her