DR Vokalensemblet & Martina Batič

Et musikalsk portræt

Event er afholdt

Fonnesbæk Kirke

22. august 2023 KL. 19.30

om eventen

DR Vokalensemblet åbner koncertsæsonen sammen med deres nye chefdirigent, Martina Batič. Kom med på en musikalsk rejse gennem Martinas liv, fra barndommens slovenske folkemelodier til kormusik fra de vigtigste øjeblikke i hendes succesfulde karriere som kordirigent i hele Europa.

Download program

“En koncert skal føles som en rejse, hvor alt kan ske”. Sådan siger DR Vokalensemblets nye chefdirigent Martina Batič, og i sin debutkoncert som chefdirigent tager hun sangere og publikum med på rejse gennem sit personlige, musikalske landskab.

Koncerten er formet som et portræt af Martina Batič, hvor vi møder hendes første musikalske barndomsminder fra Slovenien og følger hendes vej ind i kormusikkens verden.

Renæssancekomponisten Jacob Gallus hylder musikkens kraft i sin Musica noster amor, og slovenske folkesange er et minde om Martinas første oplevelser af at synge i kor i skoletiden. Vi hører også kormusik fra Martina Batičs studietid i Ljubljana og tysk romantik af Johannes Brahms, som hun dyrkede som dirigentstuderende i München.

I løbet af sin karriere som dirigent er Martina Batič blevet ekspert i at dirigere radiokor, og inden hun blev chefdirigent for DR Vokalensemblet, var hun chefdirigent for koret i Radio France. Derfor har hun også valgt musik af komponisten Francis Poulenc, der er en af kormusikkens store, moderne mestre.

Sidst, men ikke mindst, skal vi høre skandinavisk kormusik fra Martina Batičs nye musikalske landskab, hvor sangerne i DR Vokalensemblet har deres musikalske rødder, nemlig danske sange af Carl Nielsen og et nyere værk af den svenske komponist Karin Rehnqvist.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Tæt på chefdirigent Martina Batič”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

program & kunstnere

Program

Jacobus Gallus (1550-1591)

Musica noster amor

Johannes Brahms (1833-97)

Verlorene Jugend; Im Herbst

Robert Schumann (1810-56)

In Meeres Mitten

Hugo Wolf (1860-1903)

Im sommer

Johannes Brahms

Im Herbst

Uroš Krek (1922-2008)

Three Autumn Songs • O listen • Some deep song Solister: Christine Nonbo Andersen, sopran; Rasmus Gravers Nielsen, tenor. • Come away Solister: Linnéa Lomholt, alt; Rasmus Gravers Nielsen, tenor.

Francis Poulenc (1899-1963)

af Sept Chansons • A peine défigurée • Tous les droits • Belle et ressemblante

Lojze Lebič (f. 1934)

Iz kamna v vodi (’From the Stone in the Water’)

Karin Rehnqvist (f. 1957)

Jag lyfter mina händer (In memoriam Bo Johansson) Carl Nielsen (1865-1931) arr.

Carl Nielsen (1865-1931), arr. John Høybye (f. 1939)

• Hvor sødt i sommeraftenstunden • Sig månen langsomt hæver Solister: Anna Miilmann, sopran; Lauritz Jakob Thomsen, bas

Event er afholdt

Fonnesbæk Kirke

22. august 2023 KL. 19.30

Relaterede arrangementer

Rabatmuligheder

Grupperabat

Du kan få 10% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre ved køb af minimum 25 billetter. Billetter bestilles via gruppesalg@dr.dk. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Pluk & Mix

Koncerten indgår som en del af Pluk & Mix. Med Pluk & Mix har du mulighed for selv at sammensætte din egen unikke koncertrække bestående af minimum fire koncerter. Når du sammensætter dine koncerter på denne måde, får du 10% rabat på alle koncerter med DRs Kor & Orkestre. Du skal dog vælge minimum fire forskellige koncerter, men du bestemmer selv hvor mange billetter, du køber – hvis du fx ønsker at invitere kæresten med til de tre koncerter og flere venner eller familien med til den fjerde. Det er dog ikke muligt, at kombinere din pluk og mix-rabat med vores øvrige rabatter og tilbud. Når du først har købt din Pluk & Mix pakke, er det ikke muligt at tilføje flere koncerter til pakken efterfølgende. Du kan læse mere om Pluk og Mix i memuen: 'Dit besøg' - 'Billettyper & Rabatter'.

U30

Børn og unge under 30 år får 50% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre. Du vælger U30 rabat ved at vælge et sæde i salsplanen. Herefter kan du se hvilke billettyper/priser der kan vælges til den pågældende koncert. Husk at legitimation skal forevises på forlangende ved indgangen. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.