Klang & rum

Event er afholdt

Trinitatis Kirke, København

29. juni 2023 KL. 19.30

om eventen

Som optakt til sommerens store verdenskongres for arkitekter inviterer DR Vokalensemblet til en koncert, der udforsker det tætte samspil mellem musik og arkitektur. Oplev klangen af over seks århundreders kormusik inspireret af unikke rum og steder, og mærk hvordan lyden og kirkerummet smelter sammen.

I sommeren 2023 er København for første gang værtsby for den store verdenskongres for arkitekter, UIA World Congress of Architects.

Inspireret af den store begivenhed har DR Vokalensemblet og den engelske dirigent David Hill sammensat et unikt koncertprogram, der udforsker det tætte forhold mellem musik og arkitektur. Her kan du opleve, hvordan komponister til alle tider er blevet inspireret af særlige rum, strukturer og bygninger, og mærke, hvordan lyden af sangstemmer spiller sammen med rummet i både tidlige og helt nye værker.

I renæssancen var de største komponister knyttet til tidens prægtigste katedraler og paladser. Mesteren Guillaume Dufays skrev kormusik, som var et nøjagtigt spejl af proportionerne i Firenzes domkirke, og flere af hans efterfølgere komponerede specielt til Markuskirken i Venedig, inspireret af dens hvælvinger og enestående akustik.

Denne aften i Trinitatis Kirke hører vi ekkoer af arkitektoniske mesterværker fra både Rom, Venedig og Tyskland, kombineret med moderne mestre som amerikanske John Cage, der lader korets sangere omkranse publikum og udnytte hele kirkerummet.

Engelske Judith Bingham skildrer drømmen om en himmelsk by i sit nye værk To the Celestial City, og fire unge komponister fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium udforsker samspillet mellem arkitektur og musik i nye værker skrevet specielt til DR Vokalensemblet.

program & kunstnere

Program

John Cage

ear for EAR

Guillaume Dufay

Nuper rosarum flores

Ruggero Giovanelli

Jubilate Deo omnis terra

Andrea Gabrieli

Benedicam Dominum

Hans Leo Hassler

Jubilate Deo omnis terra

Judith Bingham

To the Celestial City (Uropførelse)

Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Værker af studerende

Kunstnere

David Hill

Dirigent

Event er afholdt

Trinitatis Kirke, København

29. juni 2023 KL. 19.30

Relaterede arrangementer

Rabatmuligheder

Pluk & Mix

Koncerten indgår som en del af Pluk & Mix. Med Pluk & Mix har du mulighed for selv at sammensætte din egen unikke koncertrække bestående af minimum fire koncerter. Når du sammensætter dine koncerter på denne måde, får du 10% rabat på alle koncerter med DRs Kor & Orkestre. Du skal dog vælge minimum fire forskellige koncerter, men du bestemmer selv hvor mange billetter, du køber – hvis du fx ønsker at invitere kæresten med til de tre koncerter og flere venner eller familien med til den fjerde. Det er dog ikke muligt, at kombinere din pluk og mix-rabat med vores øvrige rabatter og tilbud. Når du først har købt din Pluk & Mix pakke, er det ikke muligt at tilføje flere koncerter til pakken efterfølgende. Du kan læse mere om Pluk og Mix i memuen: 'Dit besøg' - 'Billettyper & Rabatter'.

U30

Børn og unge under 30 år får 50% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre. Du vælger U30 rabat ved at vælge et sæde i salsplanen. Herefter kan du se hvilke billettyper/priser der kan vælges til den pågældende koncert. Husk at legitimation skal forevises på forlangende ved indgangen. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Grupperabat

Du kan få 10% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre ved køb af minimum 25 billetter. Billetter bestilles via gruppesalg@dr.dk. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.