Kalender

Allehelgenskoncert

fre 01. november 2024 kl 19.30

På aftenen inden Allehelgensdag inviterer DR Vokalensemblet til en stemningsfuld koncert med udsøgt kormusik. Der er lagt op til fordybelse, minder og eftertanke, når den prisvindende engelske dirigent Peter Phillips fører korets stemmer gennem religiøse mesterværker fra renæssancen, med Victorias Requiem fra 1603 som aftenens hovedværk.

Da den anerkendte engelske kordirigent Peter Phillips vender til DR Vokalensemblet med et særligt Allehelgensprogram, som fletter to af renæssancens mesterværker for kor sammen med et lige så stemningsfuldt værk fra vores egen tid.

Det kan være ren terapi at lytte til renæssancemusik for kor, og flere af periodens mest berømte komponister skrev musik specielt til Allehelgen som den vigtige højtid i kirkeåret, hvor vi mindes dem, vi har mistet.

Både den spanske mester Tomás Luis de Victoria og engelske William Byrd sang i drengekor, da de voksede op i 1500-tallet. Men deres exceptionelle musikalske talent gjorde dem senere til tidens mest beundrede komponister, også ved Philip II’s hof i Madrid og Elizabeth I’s hof i London.

William Byrd skrev sin samling motetter In festo omnium Sanctorum i specielt til at blive opført til en Allehelgensmesse, og Victorias Officium Defunctorum er en særlig udsættelse af den katolske dødsmesse, som han komponerede i 1603 til minde om den afdøde ærkehertuginde Maria af Østrig.

Da den engelske dirigent Peter Phillips sidst besøgte DR Vokalensemblet var der topkarakter hos de danske anmeldere med ord som ”lige dele musiker og pioner”. Politiken uddelte fem hjerter og skrev bl.a.:

”DR Vokalensemblet er i en klasse for sig, når det kommer til renæssancemusik. De holdt sangen helt enkel og slank uden skygge af operaagtige manerer eller vibrato. Det betød, at de mange stemmer løftede sig op under det hvælvede kirkeloft, som om musikken var i 3D.” Politiken (2021)

Program

William Byrd

In festo omnium Sanctorum

Galina Grigorjeva

In Paradisum

Tomás Luis de Victoria

Officium Defunctorum

Kunstnere:

Peter Phillips

Dirigent

DR Vokalensemblet

Kor

Køb billetter

Frederiksborg Slotskirke

fre 01. november 2024 KL. 19.30

Relaterede arrangementer

Rabatmuligheder

Pluk & Mix

Koncerten indgår som en del af Pluk & Mix. Med Pluk & Mix har du mulighed for selv at sammensætte din egen unikke koncertrække bestående af minimum fire koncerter. Når du sammensætter dine koncerter på denne måde, får du 10% rabat på alle koncerter med DRs Kor & Orkestre. Du skal dog vælge minimum fire forskellige koncerter, men du bestemmer selv hvor mange billetter, du køber – hvis du fx ønsker at invitere kæresten med til de tre koncerter og flere venner eller familien med til den fjerde. Det er dog ikke muligt, at kombinere din pluk og mix-rabat med vores øvrige rabatter og tilbud. Når du først har købt din Pluk & Mix pakke, er det ikke muligt at tilføje flere koncerter til pakken efterfølgende. Du kan læse mere om Pluk og Mix i memuen: 'Dit besøg' - 'Billettyper & Rabatter'.

U30

Børn og unge under 30 år får 50% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre. Du vælger U30 rabat ved at vælge et sæde i salsplanen. Herefter kan du se hvilke billettyper/priser der kan vælges til den pågældende koncert. Husk at legitimation skal forevises på forlangende ved indgangen. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Grupperabat

Du kan få 10% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre ved køb af minimum 25 billetter. Billetter bestilles via gruppesalg@dr.dk. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.