Kalender

DR Vokalensemblet & Bruckner 200 år

ons 04. september 2024 kl 19.30

DR Vokalensemblet og chefdirigent Martina Batič åbner koncertsæsonen på 200-års dagen for den romantiske symfoniker Anton Bruckners fødsel. Kormusikken var en livslang hjertesag for Bruckner, og her kan du opleve en buket af hans smukkeste værker, side om side med musik af bl.a. Mahler og Wagner.

Anton Bruckners symfoniske musik bliver ofte beskrevet som ’katedraler af lyd’ på grund af musikkens storslåede og majestætiske proportioner. Men samtidig er det musik, der går lige til hjertet.

Det gælder også hans musik for kor, som gennem hele livet var en hjertesag for Bruckner. Selvom han blev mest berømt som stor symfoniker, er hans korværker stadig i dag blandt nogle af de mest elskede romantiske værker for både korsangere og publikum.

I anledning af 200-året for Anton Bruckners fødsel åbner DR Vokalensemblet deres nye koncertsæson med nogle af komponistens flotteste værker for kor – både de religiøse værker, som havde en særlig betydning for den katolske komponist, og verdslige værker, der med lige så stor indlevelse skildrer naturen og kærligheden.

Samtidig sætter koncerten Bruckner ind i en historisk ramme, med musik for kor og orgel af mindre kendte komponister, som var blandt hans lærere, elever eller bare store beundrere af hans musik; bl.a. Richard Wagner og Gustav Mahler.

I spidsen for koncerten er DR Vokalensemblets dirigent Martina Batič, og ved orgelet er Trinitatis Kirkes organist Søren Christian Vestergaard.

Program

Anton Brucker

Christus factus est | Tota pulchra es Maria | Ave Maria | Das edle Herz | Du bist wie eine Blume

Gustav Mahler (arr. Nana Forte)

Um Mitternacht (af Rückert-Lieder)

Richard Wagner (arr. Franck Krawczyk)

Im Treibhaus (af Wesendonck Lieder)

Kor- og orgelmusik af

Simon Sechter, Friedrich Klose og Franz Schmidt

Kunstnere:

Martina Batič

Dirigent

Søren Vestergaard

Orgel

DR Vokalensemblet

Kor

Køb billetter

Trinitatis Kirke, København

ons 04. september 2024 KL. 19.30

Relaterede arrangementer

Rabatmuligheder

Pluk & Mix

Koncerten indgår som en del af Pluk & Mix. Med Pluk & Mix har du mulighed for selv at sammensætte din egen unikke koncertrække bestående af minimum fire koncerter. Når du sammensætter dine koncerter på denne måde, får du 10% rabat på alle koncerter med DRs Kor & Orkestre. Du skal dog vælge minimum fire forskellige koncerter, men du bestemmer selv hvor mange billetter, du køber – hvis du fx ønsker at invitere kæresten med til de tre koncerter og flere venner eller familien med til den fjerde. Det er dog ikke muligt, at kombinere din pluk og mix-rabat med vores øvrige rabatter og tilbud. Når du først har købt din Pluk & Mix pakke, er det ikke muligt at tilføje flere koncerter til pakken efterfølgende. Du kan læse mere om Pluk og Mix i memuen: 'Dit besøg' - 'Billettyper & Rabatter'.

U30

Børn og unge under 30 år får 50% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre. Du vælger U30 rabat ved at vælge et sæde i salsplanen. Herefter kan du se hvilke billettyper/priser der kan vælges til den pågældende koncert. Husk at legitimation skal forevises på forlangende ved indgangen. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Grupperabat

Du kan få 10% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre ved køb af minimum 25 billetter. Billetter bestilles via gruppesalg@dr.dk. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Koncertpakke

Denne koncert indgår som en del af en koncertpakke hvor du kan opnå rabat. Du har mulighed for at læse om de forskellige tilbud af Koncertpakker med DR's Kor og Orkestre via menuen: Dit besøg -> Billettyper og Rabatter.