Kalender

DR Vokalensemblets påskekoncert

fre 15. marts 2024 kl 19.30

I foråret og påsketiden spirer nyt liv frem, både i naturen og i kirkeåret. I DR Vokalensemblets påskekoncert med chefdirigent Martina Batič mødes det gamle og det nye, det velkendte og det uventede i kormusik til foråret og påsken af bl.a. Nielsen, Hartmann og Nystedt.

Det er let at se en sammenhæng mellem forårets spirende natur og påskens budskab om opstandelse.

Gennem århundreder er komponister og digtere blevet fascineret og inspireret af den stærke fortælling om genfødsel og nyt liv, som forener natur og religion. Det kan man opleve denne aften i Trinitatis Kirke, hvor DR Vokalensemblet og chefdirigent Martina Batič udforsker musik til højtiden og årstiden.

De ikoniske ord i påskefortællingen fortolkes af kendte nordiske komponister og den anerkendte engelske komponist Roxanna Panufnik, som har komponeret til bl.a. BBC Proms og Westminster Cathedral.

To kendte danske påskesalmer danner udgangspunkt for John Høybyes fortolkning af Haec Dies, den vigtigste af alle påsketekster, mens to jublende latinske salmer lader solister og korsangere omkranse publikum, så man hyldes ind i ren musikalsk påskefryd.

I første del af koncerten præsenterer fire studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium deres korte korværker med refleksioner over forår, vækst og påske, som er udviklet i samarbejde med sangerne i DR Vokalensemblet.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Året rundt med DR Vokalensemblet”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program

Roxanna Panufnik

Deus, deus, meus

Sven-Erik Bäck

Jesus, tänk på mig

Kurt Nystedt

Peace I leave with you

Emil Hartmann

Som forårssolen morgenrød

Carl Nielsen

Påskeblomst, hvad vil du her?

John Høybye

Tre lyse motetter

Kunstnere:

Martina Batič

Dirigent

Køb billetter

Trinitatis Kirke, København

fre 15. marts 2024 KL. 19.30

Relaterede arrangementer

Rabatmuligheder

Grupperabat

Du kan få 10% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre ved køb af minimum 25 billetter. Billetter bestilles via gruppesalg@dr.dk. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

U30

Børn og unge under 30 år får 50% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre. Du vælger U30 rabat ved at vælge et sæde i salsplanen. Herefter kan du se hvilke billettyper/priser der kan vælges til den pågældende koncert. Husk at legitimation skal forevises på forlangende ved indgangen. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Pluk & Mix

Koncerten indgår som en del af Pluk & Mix. Med Pluk & Mix har du mulighed for selv at sammensætte din egen unikke koncertrække bestående af minimum fire koncerter. Når du sammensætter dine koncerter på denne måde, får du 10% rabat på alle koncerter med DRs Kor & Orkestre. Du skal dog vælge minimum fire forskellige koncerter, men du bestemmer selv hvor mange billetter, du køber – hvis du fx ønsker at invitere kæresten med til de tre koncerter og flere venner eller familien med til den fjerde. Det er dog ikke muligt, at kombinere din pluk og mix-rabat med vores øvrige rabatter og tilbud. Når du først har købt din Pluk & Mix pakke, er det ikke muligt at tilføje flere koncerter til pakken efterfølgende. Du kan læse mere om Pluk og Mix i memuen: 'Dit besøg' - 'Billettyper & Rabatter'.

Koncertpakke

Denne koncert indgår som en del af en koncertpakke hvor du kan opnå rabat. Du har mulighed for at læse om de forskellige tilbud af Koncertpakker med DR's Kor og Orkestre via menuen: Dit besøg -> Billettyper og Rabatter.