Hymne til Sankt Cæcilia

Køb billetter

Roskilde Domkirke

23. november 2024 KL. 17.00

om eventen

I store dele af verden hylder man den 22. november Sankt Cæcilia som musikkens skytshelgen. DR Vokalensemblet og æresdirigent Marcus Creed markerer dagen med en musikalsk fejring, hvor toner fra renæssancen møder Benjamin Brittens storslåede Hymne til Sankt Cecilia og vor egen tids mestre.

“Velsignede Cæcilia, vis dig i syn og inspirer alle musikere
Kom ned til os dødelige og ryst os med din udødelige ild!”
Sådan lyder det i Benjamin Brittens store Hymn to St Cecilia, hvor musikkens skytshelgen lovprises med store ord og fantastiske kor- og solostemmer.

Britten var selv født på Sankt Cæcilias dag 22. november, og som komponist lå det naturligt for ham at hylde musikken som en guddommelig inspiration, en kilde til trøst og en overjordisk skønhed, som mennesket kun kan stræbe efter.

Traditionen for at hylde Sankt Cæcilia i musik har dybe historiske rødder, og i renæssancen blev der endda etableret en konkurrence, hvor tidens komponister kunne dyste om at skrive den smukkeste hyldest til musikkens skytshelgen.

Til denne koncert med DR Vokalensemblet og æresdirigent Marcus Creed kan du høre renæssancemesteren Orlando di Lassos vindermotet fra 1575 sammen med flere andre latinske motetter til Sankt Cæcilias ære.
I vor egen tid har komponisten Gabriel Jackson sat musik til en af de gamle latinske tekster, mens Elliott Carter og Rhona Clarke har komponeret til digte, som påkalder sig musikkens særlige evne til at skabe harmoni ikke bare på Jorden, men også i himlen.

program & kunstnere

Program

Elliott Carter

Musicians wrestle everywhere

Orlando di Lasso

Domine Jesu Christe qui cognoscis

G P da Palestrina

Cantantibus organis

Francisco Guerrero

Dum aurora finem daret

Ferdinando di Lasso

Cecilia Virgo

Gabriel Jackson

Cecilia Virgo

Rhona Clarke

A Song for St Cecilia's Day

Benjamin Britten

Hymn to St Cecilia

Kunstnere

Marcus Creed

Dirigent

DR Vokalensemblet

Kor

Rabatmuligheder

Køb billetter

Roskilde Domkirke

23. november 2024 KL. 17.00

Rabatmuligheder

Relaterede arrangementer

Rabatmuligheder

Pluk & Mix

Koncerten indgår som en del af Pluk & Mix. Med Pluk & Mix har du mulighed for selv at sammensætte din egen unikke koncertrække bestående af minimum fire koncerter. Når du sammensætter dine koncerter på denne måde, får du 10% rabat på alle koncerter med DRs Kor & Orkestre. Du skal dog vælge minimum fire forskellige koncerter, men du bestemmer selv hvor mange billetter, du køber – hvis du fx ønsker at invitere kæresten med til de tre koncerter og flere venner eller familien med til den fjerde. Det er dog ikke muligt, at kombinere din pluk og mix-rabat med vores øvrige rabatter og tilbud. Når du først har købt din Pluk & Mix pakke, er det ikke muligt at tilføje flere koncerter til pakken efterfølgende. Du kan læse mere om Pluk og Mix i memuen: 'Dit besøg' - 'Billettyper & Rabatter'.

U30

Børn og unge under 30 år får 50% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre. Du vælger U30 rabat ved at vælge et sæde i salsplanen. Herefter kan du se hvilke billettyper/priser der kan vælges til den pågældende koncert. Husk at legitimation skal forevises på forlangende ved indgangen. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Grupperabat

Du kan få 10% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre ved køb af minimum 25 billetter. Billetter bestilles via gruppesalg@dr.dk. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.