Kalender

Stemmer i mørket

Kormusik til fastetiden

ons 07. februar 2024 kl 19.30

Som optakt til fastetiden inviterer DR Vokalensemblet og æresdirigent Marcus Creed til en stemningsfuld koncert i Vor Frue Kirke, hvor musikken inviterer til refleksion og selvransagelse – både over vores eget liv og over de indre og ydre kampe, vi kan opleve som mennesker.

Nogle gange er det svært at skelne mellem, hvad der sker i verden omkring os, og hvad der foregår inde i os selv. Indre og ydre konflikter hænger ofte sammen, og i musikkens verden kan de finde et fælles, gribende udtryk.

Denne koncert i Vor Frue Kirke med DR Vokalensemblet og æresdirigent Marcus Creed kredser på én gang om de stærke menneskelige følelser, der knytter sig til fastetiden, og de ydre konflikter, som har dannet baggrund for nogle af de allermest gribende værker, der er skrevet for kor.

Francis Poulencs motetter til fastetiden er en intens skildring af nogle af de sværeste menneskelige følelser som tvivl, skyld og utilstrækkelighed – skrevet i et tonesprog, som går ind under huden og direkte til hjertet. Få år senere, midt under 2. verdenskrig, skrev Zoltan Kodaly sit hjerteskærende smukke værk Missa brevis for kor og orgel, mens hans hjemby Budapest var under belejring.

Også krigen var baggrund for, at den franske komponist Maurice Duruflé skrev sit store orgelværk til minde om den talentfulde organist og komponist Jehain Alain, mens de to engelske komponister Michael Tippett og Robert Saxton skildrer den himmelske kamp mellem Ærkeenglen Michael og djævelen selv.

I spidsen for koncerten er DR Vokalensemblets tidligere chefdirigent Marcus Creed, som i dag er korets æresdirigent.

Koncerten kan også opleves i Aarhus Domkirke den 9. februar 2024 klokken 17.00. Læs mere her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Korsang til sjælen”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program

Maurice Duruflé

Prélude et Fugue sur le nom d’Alain op. 7 (organ solo)

Francis Poulenc

Quatre motets pour un Temps de Pénitence

Michael Tippett

Plebs Angelica

Robert Saxton

Hymn to St Michael

Zoltan Kodály

Missa Brevis

Kunstnere:

Marcus Creed

Dirigent

Kristian Krogsøe

Orgel

Køb billetter

Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke

ons 07. februar 2024 KL. 19.30

Relaterede arrangementer

Rabatmuligheder

Pluk & Mix

Koncerten indgår som en del af Pluk & Mix. Med Pluk & Mix har du mulighed for selv at sammensætte din egen unikke koncertrække bestående af minimum fire koncerter. Når du sammensætter dine koncerter på denne måde, får du 10% rabat på alle koncerter med DRs Kor & Orkestre. Du skal dog vælge minimum fire forskellige koncerter, men du bestemmer selv hvor mange billetter, du køber – hvis du fx ønsker at invitere kæresten med til de tre koncerter og flere venner eller familien med til den fjerde. Det er dog ikke muligt, at kombinere din pluk og mix-rabat med vores øvrige rabatter og tilbud. Når du først har købt din Pluk & Mix pakke, er det ikke muligt at tilføje flere koncerter til pakken efterfølgende. Du kan læse mere om Pluk og Mix i memuen: 'Dit besøg' - 'Billettyper & Rabatter'.

U30

Børn og unge under 30 år får 50% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre. Du vælger U30 rabat ved at vælge et sæde i salsplanen. Herefter kan du se hvilke billettyper/priser der kan vælges til den pågældende koncert. Husk at legitimation skal forevises på forlangende ved indgangen. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Grupperabat

Du kan få 10% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre ved køb af minimum 25 billetter. Billetter bestilles via gruppesalg@dr.dk. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Koncertpakke

Denne koncert indgår som en del af en koncertpakke hvor du kan opnå rabat. Du har mulighed for at læse om de forskellige tilbud af Koncertpakker med DR's Kor og Orkestre via menuen: Dit besøg -> Billettyper og Rabatter.