Kalender

Tid & passion

ons 08. maj 2024 kl 19.30

Event er afholdt

Fortid og nutid smelter sammen på enestående vis i denne koncert med DR Vokalensemblet og den Grammy-nominerede dirigent Daniel Reuss. Komponisten Wolfgang Rihms gådefulde og gribende musik til syv stærke passionstekster møder motetter af kendte renæssancemestre i en tidløs og meditativ sfære.

Den tyske komponist Wolfgang Rihm er verdensberømt for sin evne til at gribe et publikum og få tiden til at stå stille i en koncertsal.

Han er efterspurgt blandt kunstnere og orkestre over hele verden og har bl.a. skrevet værker til New York Filharmonikerne, BBC Filharmonikerne og violinisten Anne-Sophie Mutter, som alle er vilde med hans stærke, tidløse tonesprog.

Her er muligheden for at opleve en unik kombination af Wolfgang Rihms udtryksfulde kormusik, skrevet til originale latinske passionstekster, og passionsmotetter af kendte renæssancekomponister som Orlando di Lasso, Giaches de Wert og den mindre kendte Sulpitia Cesis, datter af en italiensk adelsmand, der tilbragte sit liv som nonne i et augustinsk kloster.

DR Vokalensemblet og den Grammy-nominerede dirigent Daniel Reuss har sammensat et stemningsfuldt program, hvor fortid og nutid bogstaveligt talt flettes sammen, så det kan være svært at sige, hvornår Rihms tonemalerier går over i renæssanceklange – og omvendt.

En enestående mulighed for at opleve en af vor tids mest spændende komponister set gennem musikhistoriens fascinerende kalejdoskop.

 

Billetter kan købes i døren. Der kan betales med Mobile Pay, betalingskort eller kontant. Kontant betaling skal være på beløbet, hav derfor lige penge med.

 

Program

Wolfgang Rihm

7 Passions-Texte (Dansk førsteopførelse)

Giaches de Wert

Adesto dolori meo / Vox in Rama / Amen, amen dico vobis

Orlando di Lasso

Ad dominum cum tribularer

Sulpitia Cesis

Stabat Mater

download program

Kunstnere:

Daniel Reuss

Dirigent

Celine Haastrup

Vært

Event er afholdt

Trinitatis Kirke, København

ons 08. maj 2024 KL. 19.30

Relaterede arrangementer

Rabatmuligheder

Pluk & Mix

Koncerten indgår som en del af Pluk & Mix. Med Pluk & Mix har du mulighed for selv at sammensætte din egen unikke koncertrække bestående af minimum fire koncerter. Når du sammensætter dine koncerter på denne måde, får du 10% rabat på alle koncerter med DRs Kor & Orkestre. Du skal dog vælge minimum fire forskellige koncerter, men du bestemmer selv hvor mange billetter, du køber – hvis du fx ønsker at invitere kæresten med til de tre koncerter og flere venner eller familien med til den fjerde. Det er dog ikke muligt, at kombinere din pluk og mix-rabat med vores øvrige rabatter og tilbud. Når du først har købt din Pluk & Mix pakke, er det ikke muligt at tilføje flere koncerter til pakken efterfølgende. Du kan læse mere om Pluk og Mix i memuen: 'Dit besøg' - 'Billettyper & Rabatter'.

U30

Børn og unge under 30 år får 50% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre. Du vælger U30 rabat ved at vælge et sæde i salsplanen. Herefter kan du se hvilke billettyper/priser der kan vælges til den pågældende koncert. Husk at legitimation skal forevises på forlangende ved indgangen. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Grupperabat

Du kan få 10% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre ved køb af minimum 25 billetter. Billetter bestilles via gruppesalg@dr.dk. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.