Vinter & visioner

Event er afholdt

Trinitatis Kirke, København

19. januar 2024 KL. 19.30

om eventen

Vintertiden gemmer på stærke kristne traditioner, som lyser op i vintermørket. Til denne koncert med DR Vokalensemblet og chefdirigent Martina Batič drager vi fra mørket mod lyset med musik til Helligtrekonger og Kyndelmisse af mesterkomponister fra både barokken, renæssancen og vores egen tid.

For mange kan det virke, som om vinteren kun indeholder to højtider, nemlig de festlige juledage og den mere alvorlige fastetid.

Men i virkeligheden har den kristne kalender to vigtige mærkedage mellem julen og fasten, som kan være tiltrængte lyspunkter i årets koldeste tid: Helligtrekonger i januar og Kyndelmisse i februar.

Mens Helligtrekonger er fejringen af de tre vise mænds møde med den nyfødte Kristus, er Kyndelmisse – som betyder ’lysmesse’ – i den katolske kirke knyttet til fortællingen om Jomfru Maria, der viste det lille barn frem i templet for bl.a. Simeon.

Denne aften i Trinitatis Kirke kan du opleve en smuk og sjælden buket af kormusik fra renæssancen og barokken, som knytter tid til de to oversete vinterhøjtider. Tre renæssancemestre fra Slovenien, England og Tyskland har sat musik til latinske tekster om de hellige konger og deres rejse til Betlehem.

Fra kredsen omkring J.S. Bach venter musik der beskriver Simeon i templet – sammen med to lysende fortolkninger af Simeons ord, skrevet af komponister fra vores egen tid: Gustav Holst og Jennifer Fowler.

Aftenen kulminerer med J.S. Bachs berømte motet for dobbeltkor, Singet dem Herrn, som væver tekster fra Salmernes Bog sammen til en strålende hyldest til Gud, der ender i et jublende halleluja.

program & kunstnere

Download program

Program

Rey a quien reyes adoran

Anonym spansk; Cancionero de Upsala (1556)

Omnes de Saba

Jacobus Gallus (1550–91)

Reges Tharsis

John Sheppard (ca. 1515–58)

Omnes de Saba

Orlando di Lasso (1532–94)

Sei, lieber Tag, willkommen (Neujahrsmusik)

Johann Michael Bach (1648–94)

Ich lasse dich nicht

Johann Hermann Schein (1586–1630)

Nunc dimittis

Jennifer Fowler (f. 1939)

Nunc dimittis

Gustav Holst (1874–1934) Solister: Jihye Kim, sopran; Rasmus Gravers Nielsen, tenor

Herr, nun lässest du deinen Diener

Heinrich Schütz (1585–1672)

Singet dem Herrn, BWV 225

Johann Sebastian Bach (1685–1750)

Kunstnere

Martina Batič

Søren Christian Vestergaard

Orgel

Kjeld Steffensen

Cello

Rabatmuligheder

Event er afholdt

Trinitatis Kirke, København

19. januar 2024 KL. 19.30

Rabatmuligheder

Relaterede arrangementer

Rabatmuligheder

Pluk & Mix

Koncerten indgår som en del af Pluk & Mix. Med Pluk & Mix har du mulighed for selv at sammensætte din egen unikke koncertrække bestående af minimum fire koncerter. Når du sammensætter dine koncerter på denne måde, får du 10% rabat på alle koncerter med DRs Kor & Orkestre. Du skal dog vælge minimum fire forskellige koncerter, men du bestemmer selv hvor mange billetter, du køber – hvis du fx ønsker at invitere kæresten med til de tre koncerter og flere venner eller familien med til den fjerde. Det er dog ikke muligt, at kombinere din pluk og mix-rabat med vores øvrige rabatter og tilbud. Når du først har købt din Pluk & Mix pakke, er det ikke muligt at tilføje flere koncerter til pakken efterfølgende. Du kan læse mere om Pluk og Mix i memuen: 'Dit besøg' - 'Billettyper & Rabatter'.

U30

Børn og unge under 30 år får 50% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre. Du vælger U30 rabat ved at vælge et sæde i salsplanen. Herefter kan du se hvilke billettyper/priser der kan vælges til den pågældende koncert. Husk at legitimation skal forevises på forlangende ved indgangen. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Grupperabat

Du kan få 10% rabat på de fleste koncerter med DRs kor og orkestre ved køb af minimum 25 billetter. Billetter bestilles via gruppesalg@dr.dk. Rabatter kan ikke kombineres med øvrige tilbud eller rabatter.

Koncertpakke

Denne koncert indgår som en del af en koncertpakke hvor du kan opnå rabat. Du har mulighed for at læse om de forskellige tilbud af Koncertpakker med DR's Kor og Orkestre via menuen: Dit besøg -> Billettyper og Rabatter.