Dødens Toner

Allehelgenskoncert

Event er afholdt

Koncertsalen

29. oktober 2023 KL. 16.00

om eventen

Dødens Toner: Danmarks Underholdningsorkester og Maren Uthaug markerer Allehelgensaften i Koncertsalen. Maren Uthaug vil læse egne tekster om døden højt. Herning Kirkes Drengekor og en ung solistkvartet vil sammen med Danmarks Underholdningsorkester blandt andet opføre mesterværket Mozarts Requiem.

Maren Uthaug har netop vundet De Gyldne Laurbær, og den 29. oktober kan den hæderkronede forfatter opleves som del af den traditionsrige markering af Allehelgen, Dødens Toner, som Danmarks Underholdningsorkester står bag.

Det er blevet en tradition, at Danmarks Underholdningsorkester markerer Allehelgen med sit særarrangement, der bærer titlen Dødens Toner. Her bliver dødens gåde formidlet gennem kunstens sprog – både musikalsk og litterært.

I år afholdes Dødens Toner den 29. oktober kl. 16:00 i Koncertsalen. Her kan man blandt andet glæde sig til at opleve forfatteren Maren Uthaug, som netop har vundet De Gyldne Laurbær. Ved Dødens Toner vil hun læse sine egne tekster, der cirkler om døden, højt for publikum i den smukke koncertsal i DR Koncerthuset.

Hun har ved flere lejligheder skrevet både tænksomt og grænsesøgende om forholdet mellem liv og død, og særligt i romanen ’En lykkelig slutning’ tager hun døden under både rå og sarkastisk behandling.

Danmarks Underholdningsorkester har tidligere haft æren af at præsentere Dødens Toner med forfatterne Søren Ulrik Thomsen og Naja Marie Aidt.

Mozarts Requiem opføres under den svenske dirigent Joachim Gustafsson, Danmarks Underholdningsorkester, Herning Kirkes Drengekor samt fire fremtrædende solister

Den musikalske hovedattraktion bliver opførelsen af Mozarts Requiem, som er et af musikhistoriens allerstørste værker. Det er en dødsmesse, som blev til i komponistens allersidste leveår, som oprindeligt var et bestillingsværk fra en excentrisk greve på Mozarts tid. Men i den dødeligt syge komponists feberfantasi blev det i stedet til en messe for hans egen død.

Mozart arbejdede desperat om kap med tiden for at få værket færdiggjort, inden han gik bort som blot 35-årig. Han nåede det ikke, men hans elev færdiggjorde messen på baggrund af de instrukser, som Mozart havde givet ham.

Herning Kirkes Drengekor medvirker sammen med en ung solistkvartet bestående af Katinka Fogh Vindelev (sopran), Sophie Haagen (alt), Petter Moen (tenor) og Henning von Schulmann (bas).

Koncerten byder desuden på opførelser af Bachs Air fra hans Orkestersuite nr. 3 og Didos Lamento-arie fra Purcells opera Dido og Aaneas - ved sidstnævnte medvirker Sophie Haagen som solist.

”Det, at livet har en definitiv grænse – at der kommer en dag, hvor vi skal sige farvel til det hele – har til alle tider været en stor udfordring for menneskets bevidsthed. Venter der noget på den anden side? Og i givet fald, hvad? Livets forgængelighed i kontrast til tidens og verdensrummets uendelighed er en evig kilde til uro og undren, og det er den kunstneriske formidling af denne kontrast, vi formidler med Dødens Toner,” forklarer Danmarks Underholdningsorkester direktør, Andreas Vetö.

Kunstnere

Joachim Gustafsson

Dirigent

Danmarks Underholdningsorkester

Orkester

Herning Kirkes Drengekor

Maren Uthaug

Forfatter

Sophie Haagen

Solist

Event er afholdt

Koncertsalen

29. oktober 2023 KL. 16.00

Dødens Toner

Oplev Danmarks Underholdningsorkester og forfatter Maren Uthaug, der markerer Allehelgensaften i Koncertsalen.

Praktisk information

Sociale Medier

Find DR Koncerthuset på diverse sociale medier

Tilgængelighed

Information vedr. tilgængelighed i- og omkring DR Koncerthuset

Parkering og transport

Læs om transport til DR Koncerthuset, samt parkeringspladser- og takser.

Praktisk info før dit arrangement

Vi har samlet de vigtigste informationer som er gode at vide før, under og efter dit besøg i DR Koncerthuset.

Nyheder fra DR Koncerthuset

Hold dig opdateret om de seneste arrangementer.

Praktisk information

Koncertsalen

Sociale Medier

Brug af sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelser med hele vores publikum.

DR Koncerthuset findes naturligvis også på de sociale platforme. Du finder os både på Facebook, Instagram, YouTube og Twitter. Her finder du nyheder om både stort og småt, så følg med hvis du aldrig vil gå glip af uforglemmelige, magiske oplevelser.

Facebook
Følg med på Facebook – her finder du nyt om både stort og småt. Her får du information om hvornår du skal sidde klar ved tasterne for at sikre dig billet til de mest populære koncerter, så du aldrig glipper de største, sejeste artister, som gæster DR Koncerthuset. Her finder du udvalgte videoer og kunstneriske indslag. Konkurrencer. Det er også her du kan få de første sneak peaks på vores kommende sæson og spændende arrangementer i pibeline.

Instagram

Vores smukke, magiske Koncerthus er selvfølgelig også på Instagram – så vi kan se hinanden og komme helt tæt på!

Dine oplevelser skal naturligvis deles på Instagram – og DR Koncerthuset er selvfølgelig med så vi kan dele alle de magiske øjeblikke.

Hvis du bruger Instagram, så tag alle dine koncert-skud med vores officielle hashtag #drkoncerthuset, så kan det være de kommer direkte i vores billedgalleri på facebook og på drkoncerthuset.dk

En sjælden gang imellem har vi af hensyn til de medvirkende kunstnere, radiolyttere og publikum restriktioner for brug af mobiltelefoner og mobile videooptagelser. Er der særlige regler for brug af digitale medier eller mobiltelefon under en koncert, så vil det tydeligt fremgå på informationen til arrangementet.

Youtube

Du kan naturligvis finde DR Koncerthuset på YouTube, hvor du kan se eller gense højdepunkter fra Koncerthuset. Her finder du unikt indhold der går bagom artisterne og dirigenterne - det er også her du kan finde detaljeret viden om husets akustik og arkitektur og her du kan høre Xtranumre med artister, som du aldrig før har hørt.

Twitter
Vi hedder selvfølgelig @drkoncerthuset – hvad hedder du? Del dine oplevelser, sig din mening, anmeld vores koncerter – del lige præcis det som du har på hjerte og brug vores officielle hashtag, #drkoncerthuset.

Tilgængelighed

Ved DR Koncerthuset forefindes 9 almindelige handicapparkeringspladser, samt seks større afsætningspladser, der reelt er p-pladser. Disse er placeret under metrobanen, vest for DR Koncerthuset, ca. 75 m. fra indgangen til Koncerthuset. Der findes yderligere 5 p-pladser til kassebiler og 1 p-plads til en liftbus. Desuden er der handicapparkeringspladser ved DR Byens reception langs Emil Holms Kanal (modsat DR Koncerthuset).

For synshæmmede er der etableret en ganglinje fra metrostationen til DR Byen.

Der er 16 kørestolspladser i Koncertsalen. De befinder sig bagest på Parterre, 1. Balkon og Orkester A. I Studie 2 er der 4-6 kørestolspladser, afhængig af stoleopsætning. I Studie 3 og 4 er der 2-4 kørestolspladser, afhængig af stoleopsætning.

Kørestolsbrugere, blinde eller andre med et ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationer, skal bestille billet gennem DR Koncerthusets Kundecenter og har mulighed for at tage en ledsager med uden ekstrabetaling. Ledsagerkortet skal vises/fremsendes til DR Koncerthusets Kundecenter ved billetbestilling.

DR Koncerthusets elevatorer kører til alle etager og der forefindes handicaptoiletter ved alle toiletgrupper.

Der er etableret teleslynge i alle DR Koncerthusets sale samt i hovedfoyeren.

Parkering og transport

DR Koncerthuset ligger på Ørestads Boulevard 13, København S, og der er gode transportmuligheder.

DR har indgået et samarbejde med Q-Park, som står for opsynet med P-pladsen ved metroen.

Du kan her se et kort over området. 

OBS! Parkering skal forudbetales.

Det vil sige at du i billetautomaten køber parkering til et bestemt tidsrum.

Parkering kan forudbetales i billetautomaterne på parkeringspladsen ved indtastning af bilens registreringsnummer. Alternativt kan parkering betales gennem EasyParks app.

NB: Du kan parkere gratis i afmærkede båse i op til 15 minutter ved af- og pålæsning. Husk P-skiven.

Priserne er:
Op til 1 time 20 kr.
Op til 2 timer 40 kr.
Op til 13 timer 60 kr.

EasyPark App

Det er muligt at betale og forlænge din parkering med EasyParks app. Områdekoden til DR Koncerthusets parkering er 3491.
Ved at benytte EasyParks app til betaling af parkering opkræves et tillæg på 15% af den samlede parkeringspris.

Handicapparkering

På parkeringsarealet findes ni gratis handicapparkeringspladser - husk synligt Handicapparkeringskort i forruden. Det er muligt at parkere bilen gratis på alle afmærkede parkeringspladser, hvis der ikke er flere ledige handicapparkeringspladser.

Hybrid- og elbiler

Der er et begrænset antal p-pladser med ladestandere. Du har mulighed for at lade din bil, mens du er til koncert i DR Koncerthuset. Vær dog opmærksom på, at der er begrænset ladetid på max fire timer og du skal derfor stille din P-skive. Al parkering med el-bil eller plugin-hybrid ved DR Koncerthuset, kræver betaling af P-afgift ved betalings-standerne på stedet.

Metro og bus

Der er metroafgange til og fra DR Byen-metrostation ca. hvert 5. min. Metroen kører hele døgnet alle ugens dage (den grønne linje M1 mod Vestamager).
Buslinje 33, 35, 77 og 78 har alle stoppested ved DR Byen på Amager Fælledvej. Herfra tager det kun få minutter at gå til DR Koncerthuset.

Cykler

Cykler kan parkeres under Metrobanen. Det er ikke tilladt at parkere sin cykel op ad DR Koncerthuset, da det kan blokere for flugtveje.

Praktisk info før dit arrangement

Undgå print af billetter

Du kan fremvise din billet på din smartphone. For at vi let og hurtigt kan scanne din billet, bedes du skrue op for lysstyrken på displayet på din smartphone inden du stiller dig i kø.

Garderobe/tasker

Garderobe til både tasker og jakker i DR Koncerthuset er gratis. Der findes bemandet garderobe med begrænset kapacitet, samt en ubemandet garderobe. Overtøj og større tasker må af sikkerhedsmæssige hensyn ikke medbringes i Koncertsalen eller studierne og skal derfor afleveres i garderoben.

Toiletter/Handicaptoiletter

Toiletter findes i Koncerthusets foyer niveau 1 (hoved foyeren) og i niveau minus 1 (ved Studie 2, 3 og 4). Der er yderligere toiletter på niveau 3, ved indgangen til parterre, samt niveau 4 ved indgangen til orkester A-B.

Tv-optagelser

Der kan forekomme tv-optagelser/transmissioner af enkelte arrangementer. Vi bestræber os naturligvis på at minimere eventuelle gener for vores publikum i forbindelse med disse tv-optagelser. Såfremt et arrangement optages til tv, vil det fremgå af din billet eller ved information via e-mail eller SMS forud for arrangementet.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt at  medbringe og indtage medbragt mad & drikke.

Barerne i foyeren sælger drikkevarer og snacks. Hvis der er pause i dit arrangement vil barerne også være åbne.

Det er også muligt at forudbestille tapas, eller booke middag i DR Koncerthusets restaurant.

Læs mere om tapas i DR Koncerthuset

Læs mere om Koncerthusets Restaurant

Rygning

Rygning er ikke tilladt indendørs i DR Koncerthuset.

Hittegods - hvis du glemmer en ejendel efter et arrangement

Alle glemte ejendele afleveres i receptionen i DR Byen efter Koncerthuset er lukket. Spørgsmål vedr. glemte ejendele, skal derfor ske ved direkte henvendelse til DR's hovedreception på tlf.: 35202640

Nyheder fra DR Koncerthuset

Vil du gerne holde dig opdateret om, hvad der sker i DR Koncerthuset og med ensemblerne? Så kan du tilmelde dig vores nyheder her.

Relaterede arrangementer