Dansk Melodi Grand Prix - Generalprøve

Event er afholdt

Koncertsalen

17. februar 2024 KL. 15.00

flere events

om eventen

Lørdag den 17. februar kl. 15.00 kan du komme med til årets musikfest før alle andre, når generalprøven på Dansk Melodi Grand Prix løber af stablen. Årets værter er Stephanie Surrugue og Sara Bro, som sammen dirigerer publikum igennem et show fyldt med god musik, glimmer, glitter og god stemning.

Information

OBS! TV-show. Der vil være fotografer i salen og på scenen.

Ved Generalprøven er alle vindere. Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2024, kåres senere samme aften, og her kan du følge med direkte på DR1 og DRTV

Prisoverblik:
Priszone O: Ståpladser foran scenen: 285,- inkl. billetgebyr
Priszone A: Siddepladser foran og skråt for scenen: 285,- inkl. billetgebyr
Priszone E: Siddepladser på siden og bag scenen med begrænset eller stærkt begrænset udsyn til scenen: 135,- inkl. billetgebyr

De otte artister i Dansk Melodi Grand Prix 2024 er:

CHU CHU: The Chase (Zoom Zoom)
CHU CHU har en enestående, kraftfuld lyd og en rebelsk energi og attitude, der ifølge CHU CHU skal smitte af på publikum og give dem styrke til at tage sin plads og være lige den, man er. Med The Chase (Zoom Zoom) er CHU CHU klar til at levere en magtdemonstration af et show.

Basim: Johnny
I år er det ti år siden, at Basim vandt Dansk Melodi Grand Prix med nummeret ’Cliche Love Song’. Ørehængeren, der blev nummer ni ved Eurovision, er sidenhen blevet en fanfavorit blandt Eurovision-fans. Her 10 år efter hans sejr er Basim tilbage i Dansk Melodi Grand Prix med nummeret ’Johnny’.

Stella: Sign Here
Stella er vokset op i Assens med en drøm om at lave musik. Derfor har hun kastet en masse energi i at finde sit helt eget rå og direkte udtryk som sangskriver og sangerinde. Stellas talent står tindrende klart hele vejen igennem, og har hurtigt udmøntet sig i egne sange og samarbejder med nogle af branchens dygtigste producere og sangskrivere. Nu er hun klar til at stille op til Dansk Melodi Grand Prix 2024 med sangen ’Sign Here’.

UBLU: Planetary Hearts
UBLU består af Adam Spanggaard Saarup, Andreas Darger, Marie Rørbæk og Martina Nielsen og har rødder i rockens verden, hvor de forener kantede guitarriffs og dunkende basgange med klubmusikkens puls. UBLU elsker poppens greb om de iørefaldende omkvæd, hvor ingen følelser er for store. Derfor har de lavet sangen ’Planetary Hearts’, der både er slagkraftig, dansabel og catchy.

RoseeLu: Real Love
Om lidt tager RoseeLu et nyt skridt i sin karriere, når hun skal præsentere sit nypudsede musikalske lydbillede til Dansk Melodi Grand Prix med sangen ’Real Love’. Hun har i samarbejde med Alphabeat-medlemmerne Anders S.G. og Anders Bønløkke skrevet sangen, som er produceret af Jakob Groth Bastiansen og Joachim Ersgaard.

Janus Wiberg: I Need Your Love
Janus Wiberg er en af de største stemmer fra Færøerne i dag og hans debut Mitt Vakra Føroya Land er gentagne gange blevet beskrevet som en uofficiel nationalsang af flere journalister på Færøerne. Nu er Janus Wiberg klar til at indtage scenen til Dansk Melodi Grand Prix 2024 med sangen ’I Need Your Love’.

SABA: SAND
SABA skal optræde med sangen ’Sand’, som er skrevet af nogle af tidens stærkeste sangskrivere. Bag sangen står nemlig Melanie Wehbe, som tidligere har vundet Melodifestivalen i Sverige, Jonas Thander der tidligere har vundet i UK og Pil Jeppesen.

Aura Dione: Mirrorball of Hope
Nu er tiden kommet til, at Aura Dione skal debutere i Dansk Melodi Grand Prix med sin selvskrevne sang ’Mirrorball of Hope’. Et anthem om aldrig at miste håbet og troen på verden, selvom det i øjeblikket kan være svært.

Event er afholdt

Koncertsalen

17. februar 2024 KL. 15.00

flere events

PRAKTISK INFORMATION

Praktisk info før dit arrangement

Vi har samlet de vigtigste informationer som er gode at vide før, under og efter dit besøg i DR Koncerthuset.

Parkering og transport

Læs om transport til DR Koncerthuset, samt parkeringspladser- og takser.

Tilgængelighed

Information vedr. tilgængelighed i- og omkring DR Koncerthuset

Nyheder fra DR Koncerthuset

Hold dig opdateret om de seneste arrangementer.

Sociale Medier

Find DR Koncerthuset på diverse sociale medier

Koncertsalen

Praktisk info før dit arrangement

Undgå print af billetter

Du kan fremvise din billet på din smartphone. For at vi let og hurtigt kan scanne din billet, bedes du skrue op for lysstyrken på displayet på din smartphone inden du stiller dig i kø.

Garderobe/tasker

Garderobe til både tasker og jakker i DR Koncerthuset er gratis. Der findes bemandet garderobe med begrænset kapacitet, samt en ubemandet garderobe. Overtøj og større tasker må af sikkerhedsmæssige hensyn ikke medbringes i Koncertsalen eller studierne og skal derfor afleveres i garderoben.

Toiletter/Handicaptoiletter

Toiletter findes i Koncerthusets foyer niveau 1 (hoved foyeren) og i niveau minus 1 (ved Studie 2, 3 og 4). Der er yderligere toiletter på niveau 3, ved indgangen til parterre, samt niveau 4 ved indgangen til orkester A-B.

Tv-optagelser

Der kan forekomme tv-optagelser/transmissioner af enkelte arrangementer. Vi bestræber os naturligvis på at minimere eventuelle gener for vores publikum i forbindelse med disse tv-optagelser. Såfremt et arrangement optages til tv, vil det fremgå af din billet eller ved information via e-mail eller SMS forud for arrangementet.

Mad og drikke

Det er ikke tilladt at  medbringe og indtage medbragt mad & drikke.

Barerne i foyeren sælger drikkevarer og snacks. Hvis der er pause i dit arrangement vil barerne også være åbne.

Det er også muligt at forudbestille tapas, eller booke middag i DR Koncerthusets restaurant.

Læs mere om tapas i DR Koncerthuset

Læs mere om Koncerthusets Restaurant

Rygning

Rygning er ikke tilladt indendørs i DR Koncerthuset.

Hittegods - hvis du glemmer en ejendel efter et arrangement

Alle glemte ejendele afleveres i receptionen i DR Byen efter Koncerthuset er lukket. Spørgsmål vedr. glemte ejendele, skal derfor ske ved direkte henvendelse til DR's hovedreception på tlf.: 35202640

Parkering og transport

DR Koncerthuset ligger på Ørestads Boulevard 13, København S, og der er gode transportmuligheder.

DR har indgået et samarbejde med Q-Park, som står for opsynet med P-pladsen ved metroen.

Du kan her se et kort over området. 

OBS! Parkering skal forudbetales.

Det vil sige at du i billetautomaten køber parkering til et bestemt tidsrum.

Parkering kan forudbetales i billetautomaterne på parkeringspladsen ved indtastning af bilens registreringsnummer. Alternativt kan parkering betales gennem EasyParks app.

NB: Du kan parkere gratis i afmærkede båse i op til 15 minutter ved af- og pålæsning. Husk P-skiven.

Priserne er:
Op til 1 time 20 kr.
Op til 2 timer 40 kr.
Op til 13 timer 60 kr.

EasyPark App

Det er muligt at betale og forlænge din parkering med EasyParks app. Områdekoden til DR Koncerthusets parkering er 3491.
Ved at benytte EasyParks app til betaling af parkering opkræves et tillæg på 15% af den samlede parkeringspris.

Handicapparkering

På parkeringsarealet findes ni gratis handicapparkeringspladser - husk synligt Handicapparkeringskort i forruden. Det er muligt at parkere bilen gratis på alle afmærkede parkeringspladser, hvis der ikke er flere ledige handicapparkeringspladser.

Hybrid- og elbiler

Der er et begrænset antal p-pladser med ladestandere. Du har mulighed for at lade din bil, mens du er til koncert i DR Koncerthuset. Vær dog opmærksom på, at der er begrænset ladetid på max fire timer og du skal derfor stille din P-skive. Al parkering med el-bil eller plugin-hybrid ved DR Koncerthuset, kræver betaling af P-afgift ved betalings-standerne på stedet.

Metro og bus

Der er metroafgange til og fra DR Byen-metrostation ca. hvert 5. min. Metroen kører hele døgnet alle ugens dage (den grønne linje M1 mod Vestamager).
Buslinje 33, 35, 77 og 78 har alle stoppested ved DR Byen på Amager Fælledvej. Herfra tager det kun få minutter at gå til DR Koncerthuset.

Cykler

Cykler kan parkeres under Metrobanen. Det er ikke tilladt at parkere sin cykel op ad DR Koncerthuset, da det kan blokere for flugtveje.

Tilgængelighed

Ved DR Koncerthuset forefindes 9 almindelige handicapparkeringspladser, samt seks større afsætningspladser, der reelt er p-pladser. Disse er placeret under metrobanen, vest for DR Koncerthuset, ca. 75 m. fra indgangen til Koncerthuset. Der findes yderligere 5 p-pladser til kassebiler og 1 p-plads til en liftbus. Desuden er der handicapparkeringspladser ved DR Byens reception langs Emil Holms Kanal (modsat DR Koncerthuset).

For synshæmmede er der etableret en ganglinje fra metrostationen til DR Byen.

Der er 16 kørestolspladser i Koncertsalen. De befinder sig bagest på Parterre, 1. Balkon og Orkester A. I Studie 2 er der 4-6 kørestolspladser, afhængig af stoleopsætning. I Studie 3 og 4 er der 2-4 kørestolspladser, afhængig af stoleopsætning.

Kørestolsbrugere, blinde eller andre med et ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationer, skal bestille billet gennem DR Koncerthusets Kundecenter og har mulighed for at tage en ledsager med uden ekstrabetaling. Ledsagerkortet skal vises/fremsendes til DR Koncerthusets Kundecenter ved billetbestilling.

DR Koncerthusets elevatorer kører til alle etager og der forefindes handicaptoiletter ved alle toiletgrupper.

Der er etableret teleslynge i alle DR Koncerthusets sale samt i hovedfoyeren.

Nyheder fra DR Koncerthuset

Vil du gerne holde dig opdateret om, hvad der sker i DR Koncerthuset og med ensemblerne? Så kan du tilmelde dig vores nyheder her.

Sociale Medier

Brug af sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelser med hele vores publikum.

DR Koncerthuset findes naturligvis også på de sociale platforme. Du finder os både på Facebook, Instagram, YouTube og Twitter. Her finder du nyheder om både stort og småt, så følg med hvis du aldrig vil gå glip af uforglemmelige, magiske oplevelser.

Facebook
Følg med på Facebook – her finder du nyt om både stort og småt. Her får du information om hvornår du skal sidde klar ved tasterne for at sikre dig billet til de mest populære koncerter, så du aldrig glipper de største, sejeste artister, som gæster DR Koncerthuset. Her finder du udvalgte videoer og kunstneriske indslag. Konkurrencer. Det er også her du kan få de første sneak peaks på vores kommende sæson og spændende arrangementer i pibeline.

Instagram

Vores smukke, magiske Koncerthus er selvfølgelig også på Instagram – så vi kan se hinanden og komme helt tæt på!

Dine oplevelser skal naturligvis deles på Instagram – og DR Koncerthuset er selvfølgelig med så vi kan dele alle de magiske øjeblikke.

Hvis du bruger Instagram, så tag alle dine koncert-skud med vores officielle hashtag #drkoncerthuset, så kan det være de kommer direkte i vores billedgalleri på facebook og på drkoncerthuset.dk

En sjælden gang imellem har vi af hensyn til de medvirkende kunstnere, radiolyttere og publikum restriktioner for brug af mobiltelefoner og mobile videooptagelser. Er der særlige regler for brug af digitale medier eller mobiltelefon under en koncert, så vil det tydeligt fremgå på informationen til arrangementet.

Youtube

Du kan naturligvis finde DR Koncerthuset på YouTube, hvor du kan se eller gense højdepunkter fra Koncerthuset. Her finder du unikt indhold der går bagom artisterne og dirigenterne - det er også her du kan finde detaljeret viden om husets akustik og arkitektur og her du kan høre Xtranumre med artister, som du aldrig før har hørt.

Twitter
Vi hedder selvfølgelig @drkoncerthuset – hvad hedder du? Del dine oplevelser, sig din mening, anmeld vores koncerter – del lige præcis det som du har på hjerte og brug vores officielle hashtag, #drkoncerthuset.

Relaterede arrangementer