DR Big Band

DR Big Band er kendt som et af verdens førende bigbands. Men det er også hele Danmarks bigband, som hver sæson spiller koncerter i hele landet.

Gennem tiden har en lang række amerikanske og nordiske jazzlegender været med til at forme den unikke lyd, som har gjort DR Big Band til et internationalt anerkendt jazzorkester.

Med turnéer, indspilninger, radio- og tv-transmissioner er DR Big Band nået ud til et stort internationalt publikum, og sammen med chefdirigent Miho Hazama bliver bandet i dag inviteret til at spille på nogle af verdens førende jazzscener og festivaler.

Samtidig er DR Big Band hele Danmarks bigband. Hver sæson spiller bandet omkring 50 live-koncerter i DR Koncerthuset og på store og små spillesteder i hele Danmark.

DR Big Band er ikke bare blandt Danmarks bedste: Det er simpelt hen i verdensklasse.

Politiken

Store navne og unge talenter

DR Big Band og Miho Hazama samarbejder med nogle af tidens mest toneangivende jazzkunstnere fra hele verden – fra store internationale stjerner til nye navne, som udfordrer og inspirerer bandet og publikum.

Bandet er altid på vej mod nye mål og nye oplevelser, hvad enten det handler om at bestille nye storværker for bigband-besætning, improviserede eksperimenter eller nyskabende møder mellem jazzen og andre musikalske genrer.

De magiske øjeblikke opstår ikke kun på de største scener med de kendte gæstekunstnere. Også de helt nye navne kan få taget til at løfte sig – både i DR Koncerthuset og på de mange lokale spillesteder, som DR Big Band besøger hver sæson.

 

Foto: Kim Matthäi Leland

Over 100 albums

Siden det første album i 1966 har DR Big Band indspillet over 100 albums med en bred vifte af danske og internationale kunstnere, fra Stan Getz og Miles Davis til Joe Henderson, Carla Bley og Marilyn Mazur.

Mange albums har vundet prestigefulde priser og udmærkelser, bl.a. to amerikanske Grammy-priser i kategorien ”Best Jazz Big Band Performance”. De seneste Grammy-nomineringer fik bandet sammen med trompetisten Randy Brecker i hele fire kategorier, og siden har bandet bl.a. vundet adskillige Danish Music Awards.

Også DR Big Bands chefdirigent Miho Hazama har modtaget en amerikansk Grammy-nominering for sine egne kompositioner.

Lyt til DR Big Band

De nyeste albums med DR Big Band kan høres på Spotify og andre større streamingtjenester. Gå på opdagelse i bandets playliste her: