Poul Emborg – Syngemester for DR Koncertkoret

Siden 2022 har den danske sanger, dirigent og sangpædagog Poul Emborg stået i spidsen for DR Koncertkoret som korets syngemester. Inden han fik den særlige titel, har Poul Emborg selv sunget i DR’s kor i mere end tre årtier, bl.a. som tenor i DR Vokalensemblet.

Poul Emborg

• Sanger i Radiokoret og Radiokammerkoret 1989-2007
• Tenor i DR Vokalensemblet 2007-17
• Dirigent for Det Unge Vokalensemble siden 2011
• Har dirigeret bl.a. DR Koncertkoret, DR Vokalensemblet
og Ars Nova Copenhagen
• Instruktør for koret ved Det Kgl. Danske
Musikkonservatorium

Hvad fokuserer du mest på som syngemester for DR Koncertkoret?

Jeg kender stort set alle sangere i koret personligt, fordi jeg selv har sunget i DR’s kor gennem mange år, og som sanglærer har jeg undervist rigtig mange af DR Koncertkorets sangere i sangteknik. Det giver et særligt tillidsforhold, som jeg gerne vil bruge til at arbejde mere langsigtet med at styrke sangernes kunstneriske selvtillid. Som korsanger skal man turde initiativ og være selvstændig – ikke være bange for at lave fejl.

Hvordan kan man arbejde med at finde en fælles klang i et kor, der består af 74 store sangstemmer?

Måden, man skaber en fælles klang i et kor, er at arbejde med tekst og vokalfarver. Magien opstår, når man får sangernes vokalfarver til at mødes – uanset korets størrelse og niveau. Når det lykkes, hører man pludselig ikke de enkelte stemmer længere. Det er noget rent fysisk omkring overtoner, som gør klangen større end summen af sangere.

Hvad vil du sige er karakteristisk for sangerne i DR Koncertkoret?

Sangerne i DR Koncertkoret elsker alle sammen at lave musik, og de brænder for at synge. Det er en stor gave, som også betyder, at de er utroligt lydhøre over for dirigentens input og instrukser. Og så er de som væddeløbsheste – de ved virkelig, hvornår det gælder!

Foto: Christian Larsen

Kommende koncerter