Om DR Koncertkoret

DR Koncertkoret er DR’s symfoniske kor, som giver alle danskere mulighed for at opleve suset af de største værker for kor og orkester – både live i DR Koncerthuset, på radio og tv og digitalt.

DR Koncertkoret blev grundlagt i 1932 som en fast partner til DR Symfoniorkestret. I dag er koret kendt som et af Europas førende radiokor. De har medvirket på flere af DR Symfoniorkestrets store udlandsturnéer og optrådt i bl.a. Berliner Filharmonien, The Proms i London og Musikverein i Wien.

DR Koncertkoret har også markeret sig internationalt gennem flere prisbelønnede indspilninger af både klassisk og ny musik sammen med DR Symfoniorkestret. Deres seneste album blev udvalgt som Editor’s Choice i det førende britiske musiktidsskrift Gramophone, som bl.a. skrev om korets ”fantastiske lyd” og ”udsøgte klang”.

Når DR Koncertkoret er på scenen i Koncertsalen, er det ofte i store, romantiske værker for kor og orkester. Men ny musik har altid spillet en vigtig rolle for koret, og mange store europæiske komponister har skrevet værker specielt til dem. Korets 74 sangere er i det hele taget eksperter i at veksle mellem de vidt forskellige musikalske udtryk, der kræves af et kor i et moderne mediehus – fra operaopførelser til tv-shows, kirkekoncerter og fællessang.

I de senere år er DR Koncertkoret blevet et internationalt online-fænomen i kraft af deres populære soundtrack-koncerter, som er set af flere hundrede millioner på YouTube. Koncerterne er også en stor succes i DR Koncerthuset, hvor de hver sæson samler mange tusind dedikerede fans af film og filmmusik.

Foto: Bjarne B. Hermansen

Sangerne i DR Koncertkoret

Få et overblik over sangerne i DR Koncertkoret.

Se alle sangerne