DR PIGEKORETS DIRIGENT

Den 28-årige dirigent Charlotte Rowan står i spidsen for DR Pigekoret fra sæson 2023-24. Hun har stor erfaring som kordirigent i både England og Danmark.

DR Pigekorets nye dirigent Charlotte Rowan kommer oprindeligt fra England, hvor hun tidligt tog hul på en professionel karriere som både sanger, organist og dirigent.

Siden 2018 har Charlotte boet i Danmark, hvor hun bl.a. har videreuddannet sig som kordirigent. Hun er begejstret over at overtage stillingen som dirigent for DR Pigekoret:

– DR Pigekoret er uden sammenligning et af de bedste pigekor i verden. Koret er uvurderlige ambassadører for den danske sangskat, men frem for alt er det et symbol på, hvor stærkt et talentfællesskab for unge mennesker kan være. Jeg ser frem til at blive en del af det fællesskab, der er i og omkring DR Pigekoret, og at bidrage til at det kan blomstre videre – både kunstnerisk og menneskeligt, siger Charlotte Rowan.

DR Pigekoret er uvurderlige ambassadører for den danske sangskat, men frem for alt er det et symbol på, hvor stærkt et talentfællesskab for unge mennesker kan være.

Charlotte Rowan

Store ambitioner

Charlotte voksede op som korsanger i Englands største katolske domkirke, Liverpool Metropolitan Cathedral, og blev som 17-årig udvalgt som kirkens yngste Organ Scholar nogensinde.

Derfor var Charlotte Rowan allerede en erfaren musiker og korleder, da hun som 19-årig blev optaget på University of Cambridge. Her modtog hun højeste udmærkelse for sin Master-uddannelse, samtidig med at hun var dirigent for universitetets eget kor, The Chapel Choir of Sidney Sussex College, Cambridge.

I alt gennemførte Charlotte Rowan hele 10 udlandsturnéer med koret i løbet af de tre år, hun studerede.

Foto: Mikkel Suppras

Kendt fra Fællessang

Når Charlotte Rowan toner frem på de danske tv-skærme som ny dirigent for DR Pigekoret, er det ikke første gang. Under corona-nedlukningen i 2021 medvirkede hun nemlig i Fællessang – hver for sig, hvor DR Pigekorets tidligere dirigent Phillip Faber var vært.

Phillip Faber er glad for, at det netop er Charlotte Rowan, der er blevet hans efterfølger som dirigent for DR Pigekoret:

– Jeg kender Charlotte som en dygtig og musikalsk dirigent, og jeg er så glad på hendes og på korets vegne. De går en spændende tid i møde, og jeg glæder mig til at følge med fra publikumsrækkerne, siger Phillip Faber.

Jeg kender Charlotte som en dygtig og musikalsk dirigent, og jeg er så glad på hendes og på korets vegne. De går en spændende tid i møde, og jeg glæder mig til at følge med fra publikumsrækkerne.

Phillip Faber

 

Kommemde koncerter