OM PIGEKORET

Lige siden 1938 har DR Pigekoret koret været en del af danskernes lydbillede og lagt stemme til både højtider, årstider og hverdagen.

DR Pigekoret er kendt i hele Danmark fra mange tusind udsendelser på radio og tv gennem tiden - ikke mindst i forbindelse med traditioner som nytårsaften, hvor millioner af danskere har sunget det nye år ind sammen med koret.

Den røde tråd i DR Pigekorets virke er den danske sang i alle former. Koret brænder for at forny den danske sangtradition, men altid med autenticitet, originalitet og respekt for traditionen. Samtidig bevæger sangerne sig frit mellem salmer, moderne korværker, popsange og fællessang.

Sangerne lader med ubesværet professionalisme de komplekse akkorder løfte sig, som var det den letteste sag i verden, og publikum er tryllebundet.

Politiken

Foto: Kim Matthäi Leland

DR Pigekoret - Fugleflugt

Hør Pia Raugs Fugleflugt med DR Pigekoret

Stærke fortællinger 

Når du er til koncert med DR Pigekoret, får du ikke bare korsang på højeste niveau. Koret går hver sæson nye veje for at udforske kormusikken og de kendte koncertformer, og for at komme tættere på publikum.

DR Pigekorets koncerter er formet som musikalske fortællinger, hvor sangerne bruger hele rummet for at forstærke oplevelsen. Koret arbejder med sceniske udtryk, dramaturgi og visuelle greb, som gør koncerterne til en totaloplevelse, der giver nyt perspektiv til musikken.

DR Pigekoret - Holder øje med dig

DR Pigekoret, Astrid Elbo, Mathias Heise med flere.

Samspil og partnerskaber

Mange danske og udenlandske kunstnere fra vidt forskellige genrer ønsker at arbejde sammen med DR Pigekoret. Fælles for dem er, at de ligesom koret har lyst til at skabe et unikt musikalsk rum, hvor musikken får et tidløst udtryk gennem mødet mellem forskellige musikalske verdener.

Blandt korets samarbejdspartnere er bands som Carpark North og Dreamers Circus. Fra den klassiske verden har bl.a. Den Danske Strygekvartet og cellisten Henrik Dam Thomsen haft et tæt samarbejde med koret.

DR Pigekoret - Tit er jeg glad & Et Brudestykke

DR Pigekoret og Den Danske Strygekvartet

Musikalske ambassadører                        

DR Pigekoret optræder ofte ved officielle begivenheder i både ind- og udland. De optrådte fx ved OL i Rio de Janeiro i 2016, i Strasbourg ved Europarådets Ministerkomité i 2018 og i Paris ved et stort dansk erhvervsfremstød med Kronprinsparret i 2019.

DR Pigekoret var også en del af soundtracket til OL i Tokyo i 2022 med den officielle danske OL-sang ’Vi kommer alle et sted fra’ med bandet Carpark North.

DR Pigekoret har også ved en række lejligheder optrådt i forbindelse med begivenheder i Det danske kongehus.

DR Pigekoret - Vi kommer alle et sted fra

DR Pigekoret og og Carpark North

Medskaber af nye værker

Det er vigtigt for DR Pigekoret at være med til at skabe ny musik for kor, og hver sæson uropfører koret helt nye værker af unge danske komponister.

I mange tilfælde er korets sangere selv med til at forme værkerne, fx ved at være i dialog med komponisten om temaer og indhold i teksterne. Blandt korets seneste uropførelser er værker af Line Tjørnhøj, Louise Alenius, Missy Mazzoli og Lil Lacy samt værker af korets tidligere chefdirigent Phillip Faber.

DR Pigekoret - Længst væk fra mig

DR Pigekoret og Louise Alenius

Kommende koncerter