Martina Batič – ny chefdirigent for DR Vokalensemblet

Den internationalt anerkendte kordirigent Martina Batič står i spidsen for DR Vokalensemblet som ny chefdirigent fra sæson 2023-24.

Martina Batič

• Født i 1978
• Chefdirigent for koret i Radio France 2018-22
• Gæstedirigent for radiokor i blandt andet Belgien,
Holland, Sverige og Tyskland og førende europæiske kammerkor
• Tidligere kordirigent ved Sloveniens Nationale Opera og leder af Sloveniens Filharmoniske kor
• Vinder af blandt andet Eric Ericson Prisen (2006)
og den slovenske Prešeren Fund Award (2019)

Hun har stået i spidsen for nogle af verdens førende professionelle kammerkor. Hun er ekspert i at dirigere radiokor og efterspurgt blandt Europas største mediehuse. Og hun har vundet adskillige priser for sin enestående evne til at fænge både korsangere og publikum.

Den slovenske dirigent Martina Batič har en imponerende musikalsk karriere. Nu er hun blevet udvalgt som chefdirigent for DR Vokalensemblet efter fire år som chefdirigent for koret i Radio France.

– Jeg er både begejstret og beæret over at være blevet udvalgt som chefdirigent for DR Vokalensemblet, ikke mindst fordi jeg overtager posten efter den anerkendte Marcus Creed, som jeg selv beundrer dybt, siger Martina Batič.

Video: Mød Martina Batič

Se Martina Batič fortælle om sit første møde med DR Vokalensemblet og sine visioner for samarbejdet med koret.

Musikalsk og menneskeligt match

Martina Batič har haft en imponerende karriere som kordirigent, men hun er først og fremmest udvalgt som chefdirigent i kraft af den særlige kemi mellem hende og de danske sangere:

– Vi havde Martina Batič som gæstedirigent i DR Vokalensemblet for første gang i 2022, og det var tydeligt fra første øjeblik, at der var en særlig kontakt mellem hende og korets sangere, fortæller Michael Emery.

Blandt de visioner og idéer, som Martina Batič har for sit danske kor, er lysten til at udforske kormusikkens muligheder – både på traditionel vis og på nye præmisser:

– Det jeg drømmer allermest om at gøre med DR Vokalensemblet er at udvide, hvad vi traditionelt forstår ved kormusik. Jeg vil gerne arbejde med samspil mellem flere forskellige sanser, bl.a. ved at afprøve nye koncertsteder og udtryksformer, som inspirerer publikum til at opleve musikken på en ny måde. En koncert med kormusik må gerne føles som at komme med på en rejse, hvor alt kan ske.

 

En koncert med kormusik må gerne føles som at komme med på en rejse, hvor alt kan ske.

Martina Batič

Kommende koncerter med Martina Batič