Om DR Vokalensemblet

I selskab med DR Vokalensemblet kan du opleve kormusik i alle former – fra middelalder over barok og romantik til danske sange og helt nye værker.

DR Vokalensemblet er på én gang kendt som et kor med et stærkt, fælles udtryk – og samtidig er hver af de 18 sangere solister på højt niveau.

Ved mange af korets koncerter kan man opleve enkelte stemmer stråle alene eller i mindre grupper, inden de igen smelter sammen med resten af koret.

Det er noget af det smukkeste og mest bevægende korsang, jeg nogensinde har hørt.

BBC Music Magazine (UK)

 

Video: Meditationskoncert

Hvert efterår kan man opleve DR Vokalensemblet synge fredfyldt kormusik til korets meditationskoncerter i Vor Frue Kirke. Se en video fra en af korets tidligere koncerter.

Prisvindende albums

DR Vokalensemblet står bag en række albums med kormusik, som har vundet international genklang.
“An absolutely outstanding disc of wonderful music. Urgently recommended.” Sådan skrev en kritiker i det amerikanske tidsskrift Fanfare Magazine om DR Vokalensemblets seneste album med kormusik af komponisterne Kodály og Ligeti. 
DR Vokalensemblet har vundet en række af den klassiske musikverdens vigtigste CD-priser: den franske Diapason d’Or de l’Année, den tyske ECHO Award og en bunke udmærkelser og topkarakterer i adskillige tidsskrifter – foruden den danske DR P2 Pris.
I 2012 modtog DR Vokalensemble hele to nomineringer til den amerikanske Grammy, og i 2020 modtog de den internationale ICMA Award.

An absolutely outstanding disc of wonderful music. Urgently recommended.

FANFARE MAGAZINE (USA)

Hele Danmarks vokalensemble

En af DR Vokalensemblets vigtige opgaver er at bringe kormusik og fællessang ud i alle dele af Danmark. Det sker hver sæson ved koncerter i små og store danske kirker og koncertsale, ved workshops og fællessangsarrangementer.

Læs mere

Lyt til DR Vokalensemblet

DR Vokalensemblet har udgivet en lang række albums med kormusik, som har vundet international genklang. Her kan du lytte til nogle af dem.

Lyt til DR Vokalensemblet

Sangerne i DR Vokalensemblet

Mød DR Vokalensemblets 18 sangere, som alle har stor erfaring som solister. I DR Vokalensemblet bruger sangerne alle stemmens klangfarver, når de synger så forskelligt repertoire som danske sange, moderne korværker, store klassikere og sart barokmusik.

Se alle sangerne