DR Juniorkoret

DR Juniorkoret er det ældste af de tre kor i DR Korskolen, og koret optræder ofte selvstændigt sammen med bl.a. DR Symfoniorkestret.

DR Juniorkoret er for sangere der går i 6.-9. klasse. 

Korets musikalske repertoire spænder vidt – fra danske sange og salmer over klassiske værker til helt nye arrangementer af tidens popsange og folkesange fra hele verden.  

Gennem de fire år, sangerne er i DR Juniorkoret, er der god tid og plads til at udvikle sig både musikalsk og personligt, selvom der arbejdes målrettet og professionelt med både koncerter, turnéer og udgivelser.  

 

 

En bred musikalsk uddannelse

Sangerne i DR Juniorkoret får en bred musikalsk uddannelse. De får bl.a. undervisning i hørelære på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, ekstra timer i solosang og skal desuden spille et instrument efter eget valg –både for at styrke deres nodelæsningsfærdigheder, og for at udvikle deres musikalitet og lytteevne.

På sommerturné i Danmark

Hvert år rejser DR Juniorkoret på tur i den første uge af sommerferien. De har været bl.a. på Bornholm, Samsø, Fyn og Ærø, hvor de giver koncerter i kirker og på andre lokale scener. Efter en koncert skrev Bornholms Tidende : 

”Glæden over at være i den musikalske oplevelse lyste ud af de unge ansigter. Oplevelsen af DR Juniorkoret var ganske enkelt exceptionel, livsbekræftende og smuk”. 
 

White Winter Hymnal med DR Juniorkoret

Se DR Juniorkoret synge "White Winter Hymnal" i Koncertsalen.

Optagelse i DR Juniorkoret

For at blive optaget i DR Juniorkoret skal man gå i 6.-9. klasse, synge sopran eller alt og spille et instrument.
Læs mere