DR Juniorkoret

DR Juniorkoret er det ældste af de tre kor i DR Korskolen, og koret optræder ofte selvstændigt sammen med bl.a. DR Symfoniorkestret.

DR Juniorkoret er for sangere der går i 6.-9. klasse. 

Korets musikalske repertoire spænder vidt – fra danske sange og salmer over klassiske værker til helt nye arrangementer af tidens popsange og folkesange fra hele verden.  

Gennem de fire år, sangerne er i DR Juniorkoret, er der god tid og plads til at udvikle sig både musikalsk og personligt, selvom der arbejdes målrettet og professionelt med både koncerter, turnéer og udgivelser.  

 

 

En bred musikalsk uddannelse

Sangerne i DR Juniorkoret får en bred musikalsk uddannelse. De får bl.a. undervisning i hørelære på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, ekstra timer i solosang og skal desuden spille et instrument efter eget valg –både for at styrke deres nodelæsningsfærdigheder, og for at udvikle deres musikalitet og lytteevne.

På sommerturné i Danmark

Hvert år rejser DR Juniorkoret på tur i den første uge af sommerferien. De har været bl.a. på Bornholm, Samsø, Fyn og Ærø, hvor de giver koncerter i kirker og på andre lokale scener. Efter en koncert skrev Bornholms Tidende : 

”Glæden over at være i den musikalske oplevelse lyste ud af de unge ansigter. Oplevelsen af DR Juniorkoret var ganske enkelt exceptionel, livsbekræftende og smuk”. 
 

Foto: Kristian Gade

White Winter Hymnal med DR Juniorkoret

Se DR Juniorkoret synge "White Winter Hymnal" i Koncertsalen.

YouTube video thumbnail

Kongespil med DR Juniorkoret

Se DR Juniorkoret synge "Kongespil" fra Tinkas juleeventyr i Koncertsalen.

YouTube video thumbnail

Kimer i klokker med DR Juniorkoret

Se DR Juniorkoret synge "Kimer i klokker" i Koncertsalen.

Optagelse i DR Juniorkoret

For at blive optaget i DR Juniorkoret skal man gå i 6.-9. klasse, synge sopran eller alt og spille et instrument.
Læs mere