Musiktime med Rune - afsnit 2

DR Musikariet præsenterer Musiktime med Rune - afsnit 2, som er fortsættelsen på vores digitale undervisningstilbud til alle børn på 3.-5. klassetrin.

For at være med i den nye Musiktime med Rune skal du enten gå på loppemarkedet eller finde en sej genbrugsbutik  – eller prøv at tjekke skufferne i køkkenet.

Du skal nemlig bygge dit eget syltetøjsglas-kagedåse-trommesæt, så du kan spille sammen med Rune og din skoleklasse, venner og familie og alle andre der vil være med.

Videoerne kan bruges både i klasseværelset og hjemme. Det eneste du skal gøre er at tænde for videoen og lade Rune vise, hvordan du kan lave fede beats og rytmer med dit eget hjemmebyggede trommesæt.

’Musiktime med Rune’ varer lidt under en halv time og består af en introduktion, en workshop og til sidst en koncert, hvor alle spiller sammen. Og du kan øve dig lige så meget du vil, for videoen kan ses igen og igen.

Introduktionsvideo med Rune

Se en kort introduktionsvideo med Rune der guider dig igennem undervisningsmaterialet til Musiktime med Rune afsnit 2.
Når du har set introduktionsvideoen, kan du og dine elever gå i gang med afsnit 2 nedenfor – god fornøjelse!

Vejledning og guide til afsnit 2

Runes hjemmeopgavevideo

I afsnit 2 skal børnene spille på et kagedåsetrommesæt som de selv skal bygge. Vis dem denne video og send den til dem som hjemmeopgave inden I tager Musiktime med Rune - afsnit 2. k

Kagedåsetrommesættet består af:
1. Syltetøjsglas
2. Et almindeligt glas (ikke for tyndt så det går i stykker)
3. En kagedåse
4. En metal-dimmer (der siger pliiiing når man slår på det)
5. Spisepinde eller to lange blyanter som trommestikker

Afsnit 2: Kagedåsen

Videoen varer ca. 30 minutter og består af 3 dele: En indledende fortælling hvor I møder Rune, en workshop og en afsluttende koncert