TIL LÆRERE

DR Musikariet gør sig umage for, at undervisningsmaterialet er inspirerende og appellerende for børn og unge, så læring bliver sjov, interessant og inspirerende at arbejde med. Målet er at plante små musikalske udviklingsspirer, hver eneste gang vi afholder børnekoncerter og arrangementer.

Oplevelser til skoler & børnehaver

Hos os er der masser af læring i en koncert – men helst ingen undervisning. Koncerten skal gerne være en kulmination på et undervisningsforløb eller en inspiration til et efterfølgende.
Mange af vores koncerter ledsages derfor af et inspirations- eller undervisningsmateriale til skolerne.

Det er ikke obligatorisk at anvende materialet, hverken for elever eller lærer. Materialet er tænkt som inspiration til samtale og dialog om musik, så hele klassen kan dykke lidt længere ned i musikken.
Det kan også være en stor fordel at høre musikken inden man skal til koncerten, da det er med til at forstærke live-oplevelsen i Koncertsalen.

Materialet bliver tilsendt ved tilmelding eller er tilgængeligt ved det pågældende arrangement på hjemmesiden, så det altid er lige ved hånden, når der er brug for det. Vi har gjort os umage for, at materialet er inspirerende og appellerende for børn og unge, så læring bliver sjov, interessant og inspirerende at arbejde med. Målet er at plante små musikalske udviklingsspirer, hver eneste gang vi afholder børnekoncerter og arrangementer.

Hvis du ikke kan finde undervisningsmaterialet til den koncert du skal til nedenfor, kan du altid skrive til musikariet@dr.dk og få det tilsendt. Det er dog desværre ikke alle koncertforløb vi har mulighed for at udvikle undervisningsmateriale til.

Langt ud' i skoven

Vi vil gerne invitere dig og dine elever med Langt ud’ i skoven.

Vores fælles sangskat har en helt særlig evne til at binde os sammen, og de gamle børnesange
klinger som grundtonen i vores fælles musikalske DNA.

DOWNLOAD UNDERVISNINGMATERIALE

Klog på Carl Nielsen

Jonas Madsen fra Ultra Nyt har 4 videoer med quiz, challenges, Taylor Swift, Kylian Mbappé og andre lækkerier, klar til eleverne. Her vil de lære nationalkomponisten Carl Nielsen og hans musik at kende.

Se undervisningsmateriale

Lær at dirigere med DR Musikariet

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det mon føles at stå foran en gruppe musikere eller sangere, som alle sammen kigger på dig – og følger dine mindste bevægelser?
Gå på opdagelse i vores materiale, LÆR AT DIRIGERE.

Lær at dirigere

Musiktime med Rune

Musiktime på video – helt uden instrumenter?
Det kan man sagtens! I hvert fald hvis man har et godt skolebord foran sig, og læreren hedder Rune.

Musiktime med Rune

Læsepadden Pede live i DR Koncerthuset

Læsepadden Pede på Youtube

Gå på opdagelse i alle videoerne om Læsepadden Pede med Carl Quist-Møller.

Playliste

Kom tæt på instrumenterne i et symfoniorkester

DR Musikariet har igennem mange år udviklet undervisningsmateriale til skolekoncerter. Som noget nyt har vi nu produceret en række klassiske instrumentpræsentations videoer, der er målrettet 0.–4. klasse.

Instrumentvideoer

Vilde vidunderlige dyr

“Vilde vidunderlige dyr” var en musikalsk og nærværende formiddagsstund for de mindste fuld af musik, dyr og natur med multikunstneren Thomas Sandberg og de vilde vidunderlige dyr fra Ramasjang og Minisjang.

Læs mere

DR LÆR

DR Lær er den samlede indgang til DR's læringstilbud.
På DR Lærs hjemmeside kommer du ind på tre målrettede platforme: DR Spire til daginstitutionerne, DR Skole til grundskolen og DR Studie til de gymnasiale uddannelser.

Læs mere om DR LÆRs tilbud

Tilmeld dig DR Musikariets nyhedsbrev

Få besked om nye skolekoncerter og arrangementer til børn og unge fra DR Musikariet - udfyld formularen, så holder vi dig opdateret, så snart der er arrangementer, som kunne være relevante for din skole eller institution.
Tilmeld dig DR Musikariets nyhedsbrev