Om DR Symfoniorkestret

DR Symfoniorkestret bringer den store, symfoniske musik ud til publikum, lyttere og seere i hele landet.

Stor symfonisk musik til alle

DR Symfoniorkestret brænder for at dele den symfoniske musik med så mange muligt på det højst mulige niveau – præcis som det var den oprindelige vision bag orkestret.

Med ønske om at invitere alle ind i den symfoniske musiks verden spiller DR Symfoniorkestret alt fra kendte klassiske værker til helt nye toner og koncerter med musik fra de bedste film og tv-serier, og altid med gæstekunstnere på højt internationalt niveau.

DR Symfoniorkestret manifesterede sig endnu en gang som et ensemble i verdensklasse.

Kristeligt Dagblad, 2022

 

Et af Europas førende symfoniorkestre

DR Symfoniorkestret er ikke bare Danmarks nationale symfoniorkester, men også kendt som et af Europas førende orkestre.

Hver sæson rejser DR Symfoniorkestret på turné i udlandet, hvor de spiller i nogle af verdens fineste koncertsale. Orkestret har bl.a. optrådt i Concertgebouw i Amsterdam, Musikverein i Wien, Filharmonien i Berlin og i Londons Royal Albert Hall – hver gang med dansk musik på programmet.

Siden 2016 har orkestrets chefdirigent været den anerkendte italienske dirigent Fabio Luisi, som har stået i spidsen for turnéer til Kina, Japan og USA med bl.a. dansk musik på programmet. Det er også Luisi, som dirigerer DR Symfoniorkestrets indspilninger for det berømte tyske pladeselskab Deutsche Grammophon.

DR Symfoniorkestret og den danske musik

DR Symfoniorkestret har været tæt forbundet med den danske musik, lige siden Carl Nielsen dirigerede orkestrets første symfoniske koncert i 1927. Gennem tiden har orkestret haft frugtbare samarbejder med en lang række danske komponister som Vagn Holmboe, Per Nørgård, Hans Abrahamsen og Bent Sørensen.

Hver sæson samarbejder DR Symfoniorkestret med nulevende komponister for at være med til at udvikle og forny orkestermusikken, og for at give de unge komponister mulighed for at skrive musik i det store orkesterformat.

Verden lytter med

Som et moderne medieorkester spiller DR Symfoniorkestret ikke bare for de 100.000 koncertgæster, som hver sæson oplever orkestret live i DR Koncerthuset eller på turné. Mere end 500.000 lyttere og seere følger orkestrets koncerter på radio, tv og internet, og millioner lytter med, når koncerterne transmitteres internationalt.

Orkestret kan bl.a. opleves på DRTV, DR LYD, YouTube og en række streamingtjenester, bl.a. Deutsche Grammophons streaming-platform DG Stage +.

Filmmusik for millioner

Den store, symfoniske lyd findes ikke kun i den klassiske musik. Også komponisterne bag soundtracks til film, tv-serier og computerspil ved, at den orkestrets mange klangfarver taler til vores sanser og følelser på en helt særlig måde.

Det kan man opleve ved DR Symfoniorkestrets soundtrack-koncerter, som hver sæson samler mange tusind i Koncertsalen sammen med DR Koncertkoret og kendte gæstesolister.

Koncerterne er samtidig blevet et stort hit på internettet, hvor over 370 millioner seere har set videoer fra orkestrets koncerter på sociale medier og på DR Koncerthusets YouTube-kanal, som med over 750.000 abonnenter er en af Danmarks største.

Se DR Symfoniorkestret på DRTV

Den canadiske sanger og dirigent Barbara Hannigan er en fast gæstedirigent hos DR Symfoniorkestret. Se hende dirigere Haydns symfoni nr. 44 i Koncertsalen.

HANNIGAN & HAYDN