KONCERTPROGRAM

Kompasset snurrer i alle retninger. Skattekortet foldes ud, og kursen er sat til det symfoniske brændpunkt.

MUSIK FRA

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Sahara
The Goonies
Lawrence of Arabia
Jumanji
King Kong
National Treasure
The Adventures of Tintin

PAUSE (30 MINUTTER)

Uncharted III
Mummy
Tomb Raider
Angels And Demons
Temple of the Doom
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Indiana Jones and the Last Crusade
Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Se detaljeret program Download program

 

RAIDERS OF THE SYMPHONY

Del din oplevelse

Del gerne din oplevelse, hvis du tager et billede eller en video under din koncert!

#DRKoncerthuset

Du er trådt ind i et sandt skatkammer af symfoniske juveler og filmmusikalske perler, der udforsker lyden af gådefulde tempelruiner, mystiske tegn og symboler, den tætte jungle, sandblæste ørkener og støvede museer. Det er kernen i de fantastiske fortællinger og eventyrlige rejser gennem historien og arkæologien, som aftenens musik sætter lyd på.

Og lyt godt efter. X markerer stedet.

DR Symfoniorkestret er i det eventyrlystne hjørne, og koncertens kronjuvel er John Williams’ ikoniske musik, der portrætterer arkæologiprofessoren Dr. Jones, og hans mange jagter på forbandede skatte og forbryderiske nazister.

DR Symfoniorkestret elsker at spille musik af John Williams. Som en sand symfonisk mester har han udover musikken til Indiana Jones-pentalogien jo også har givet os lyden af Star Wars, Harry Potter, E.T., Superman, Jurassic Park og meget mere. Og nok er han et geni i sin egen ret, men John Williams har ikke helt selv opfundet lyden af alt dette. Som andre store komponister står han på skuldrene af sine klassiske forgængere. Prøv fx at finde den engelske komponist Gustav Holsts musik til planeten Mars fra værket Planeterne (fra 1917!) på din streaming-tjeneste og hør nummeret lige før du sætter Imperial March fra Star Wars på... Eller prøv at gå på YouTube og spørg, om John Williams er en tyv. Så vil du finde videoer, der forklarer, hvordan John Williams ligger tæt op ad klassiske komponister som Tjaikovskij, Stravinskij, Chopin, Korngold, Dvorák – komponister, som ofte er på programmet til DR Symfoniorkestrets klassiske koncerter. Endnu et skatkammer af uendeligt guld at udforske.

Soundtrack-koncerter som Raiders of the Symphony er en vigtig del af DR Symfoniorkestrets

virke. Vi gør det på vores egen måde, og vi spiller kun meget sjældent musikken samtidig med, at filmen vises på et lærred. For vi ønsker at sætte musikken i forreste række og sammensætte de bedste koncerter på musikkens egne præmisser. Næste gang du er på YouTube, så find lige DR Koncerthusets kanal. Her finder du bl.a. videoklip med mange tracks fra de store soundtrack-koncerter, vi har præsenteret de sidste par år, som fx Fantasymphony, Duellen – Morricone trækker først, Agents Are Forever og Galaxymphony. Hvis du ikke allerede kender koncerterne, er der masser af musikalsk underholdning fra den øverste hylde at gå ombord i efter oplevelsen her i aften.

Men der er intet som den ægte vare, og nok skal film ses i biografen – eller streames i sofaen – men de skal høres i koncertsalen. Eller med Dr. Jones (næsten) egne ord: it belongs in a concert hall.

Velkommen til et musikalsk eventyr, som folder sig ud her i musikkens tempel i DR Koncerthuset. Det spænder fra den rene ondskab til levende døde, mystik og gåder og til det nærmest mirakuløse. Eller måske er det blot en jagt på en skat fyldt med guld og juveler i toner og rytmer. Men musik er noget, vi deler.

Medvirkende

VÆRTER: HAN DUO

Han Duo er en dansk podcast bestående af Jacob Ege Hinchely og Elias Eliot. Siden 2014 har de i podcasten anmeldt film, spil og serier og har i løbet af de 9 år udvidet med yderligere 2 podcasts. Gennem årene har Elias og Jacob holdt foredrag om genrefilm rundt om i landet, samt afholdt flere udsolgte liveshows både i København og Aarhus. De har desuden været værter på Spilprisen, den danske spilbranches prisuddeling, ved Aalborg Symfoniorkesters ‘Gaming in Symphony’-koncerter, og sidste år var de værter i DR Koncerthusets ‘Duellen – Morricone slår igen’-koncerter. Sidste år udgav de første bog i ‘Blod & Stål’-serien, hvor det er læseren selv, der er hovedpersonen og vælger handlingen. Første oplag blev udsolgt på 5 dage, og til december udgiver de den 2. bog i serien. Begge er de vokset op med film som Star Wars, Indiana Jones og Goonies, der alle har været med til at forme dem gennem årene. Og begge har de leget at de var Indiana Jones mere end én gang. Senest ude i garderoben lige inden denne koncert.

DIRIGENT: CHRISTIAN SCHUMANN

Christian Schumann er både pianist, dirigent og komponist. Med sin forkærlighed for filmmusik har han dirigeret store koncerter ved bl.a. Krakow Film Festival og turnéer i Tyskland og Østrig med musik fra filmklassikere som bl.a. Star Wars, James Bond, Junglebogen og Ratatouille. Han har også indspillet film- og computerspilsmusik, bl.a. til Battlefield-spillene. Christian har flere gange tidligere dirigeret DR Symfoniorkestret ved filmmusikkoncerter her i DR Koncerthuset, nemlig Fantasymphony (2019), Duellen - Morricone slår til igen (2022), Så er der tegnefilm (2022) og Fantasymphony II (2023).

SOLIST: BEATE MORDAL

Beate Mordal er en etableret ung stjerne på den norske sopranhimmel. Hun er uddannet fra Operaakademiet i København i 2015, og debuterede allerede inden hun var færdiguddannet som Papagena i Tryllefløjten på Det Kongelige Teater. I 2020 debuterede hun ved Stockholmsoperaen som Marie i “Prima Donna” av Rufus Wainwright, og i 2022 debuterede hun ved den Norske Opera og Ballet i en Bernstein-forestilling. Hun har et langstrakt samarbejde med festivalen i in Aix-en-Provence både som stipendiat og solist, i 2021 med en rolle i Sofi Oksanen og Kaija Saariahos nye opera "Innocence" og ved verdenspremieren på George Benjamins opera “Picture a day like this” i år, som hun nu skal på turné med i London, Paris, Luxemburg og Strasbourg. Beate Mordal har været udnævnt til “Artist in residence” ved Bergen Operaen og har sunget ved flere regional- og distriktsoperaer rundt omkring i Norge. Hun er også en aktiv koncertsangerinde og har bl.a. sunget Saariahos “Cinq Reflets de l’Amour de Loin” med London Symphony Orchestra.

Raiders of the Symphony i DR Lyd og på DRTV

Koncerten fredag 18. august bliver sendt direkte i P2 Koncerten og kan derefter høres i DR LYD.

Koncerten bliver sendt på DR2 i december 2023 og kan derefter findes på DRTV i serien DR2 Soundtrack, hvor du også kan finde tidligere filmkoncerter med DR Symfoniorkestret.

Hør også musik fra film og computerspil i P2-programmet Stegelmanns Score, hvor Jakob Stegelmann og hans medvært Ida Rud spiller ny og gammel symfonisk musik fra film, spil og tv-serier.

Se alle links til DRTV og DR LYD nedenfor.

Foto: Christian Larsen

Film skal ses i biografen. Og den bedste filmmusik skal opleves live i DR Koncerthuset!

Oplev lyden af de bedste soundtracks med DR Symfoniorkestret og stærke gæstekunstnere i en spektakulært oplyst Koncertsal. Vores film- og soundtrackkoncerter byder på alt fra westernmusik til filmhits fra Hollywood og ikoniske tegnefilm.

Se alle film- og soundtrackkoncerter