Kom med på vikingetogt – i ord, toner og billeder

Dyk ned i en verden af musik, myter, fantasi og ægte nordisk urkraft med DR’s store tema om vikingetiden.

Oplev DR Symfoniorkestrets koncert med bl.a. Eivør på DRTV, lyt til podcasts og musik i DR LYD og se tv-serien TOGTET på DR1 med bl.a. Rane Willerslev.

Kom med på vores musikalske vikingetogt mellem fantasi og virkelighed – skabt i tæt samarbejde mellem DR og Nationalmuseet.

God fornøjelse!

Foto: Christian Larsen

DRTV: Det Symfoniske Vikingetogt - Rejsen

Mørke nordiske klange smelter sammen med symfonisk storhed, når solisterne Eivør og Einar Selvik giver sig fuldt ud på scenen i DR Koncerthuset sammen med DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet i et musikalsk togt med musik fra bl.a. tv-serien Vikings og spillet Assassins Creed Valhalla. Værterne Maria Månson og Rane Willerslev fra Nationalmuseet er med på rejsen og gør os klogere på vikingerne.

Se koncerten på DRTV

DRTV: Togtet

I et unikt eksperiment kaster en flok danske sejlere og vikingeeksperter sig ud på en farefuld færd over Nordatlanten for at opleve vikingernes bedrifter på egen krop. En rejse på over 5000 km, som forandrede verdenskortet for altid.

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller historien om plyndringer, erobringer og deres utrolige opdagelser af nyt land, mens kok Nikolaj Kirk serverer den mad, vikingerne spiste.

Se alle afsnit

DR LYD: Lyt til koncerten

Sejlene går op og hornene gjalder, når musikere og kor stævner ud på symfonisk vikingetogt. Direkte fra DR Koncerthuset kan du opleve soundtracks fra Vikings og The Last Kingdom, stærke nordiske toner af Eivør og Wardruna og musik fra Assasins Creed, Valhalla og God of War Ragnarok. Rane Willerslev og Maria Månsson guider os sikkert igennem Vikingernes brutale verden.

Lyt til koncerten

DR LYD: Vikinger podcast

Lyt til podcasten, der vækker de sagnomspundne vikinger til live. I ni episoder kan du lytte til dramatiserede fortællinger baseret på Snorre Sturlassons udødelige historier om de vigtigste og mest magtfulde vikinger.

Lyt til podcasten

DR LYD: Idéen om Norden 1:2 med Eivør Pálsdóttir og Einar Selvik

Resten af verden kigger fascineret til Nordens guder, vikingekultur, hygge og melankoli. Når jeg som dansk musiker rejser i verden, møder jeg mange idéer om, hvordan Norden lyder. Men matcher de idéer vores egen fornemmelse for noget særligt nordisk?

Lyt til episoden

DR LYD: Stegelmanns score - Valhalla, Ragnarok og Vikinger

Lyt til programmet Stegelmanns score om musik fra film, spil og tv-serier – denne gang med fokus på musikken fra film og spil om vikingetiden.

Jakob Stegelmann og hans medvært Ida Rud spiller ny og gammel symfonisk musik fra film, spil og tv-serier.

Lyt til Stegelmanns score

Nationalmuseet: Tag med vikingerne på togt

På Nationalmuseets kan du nu se udstillingen Togtet, hvor du kan få hele historien om vores berygtede forfædre.

Læs mere om Nationalmuseets udstilling