DR Big Band

Nyheder

Skrevet af Cecilie Rosenmeier

4 Minutter

Miho Hazama indtager scenen og tv-skærmen i november

I november er DR Big Bands chefdirigent Miho Hazama hovedperson i en ny dokumentar, en tv-serie og to koncerter i DR Koncerthuset, hvor hun får selskab af to store jazznavne fra New York og Brasilien.

Det var en stor nyhed, da DR Big Band kunne præsentere Miho Hazama som ny chefdirigent i 2019.
Ikke alene var hun bandets første chefdirigent i 17 år. Hun er også japaner. Hun er klassisk uddannet. Og hun er den første kvinde på posten nogensinde.

Siden dengang har mange tusind danskere oplevet Miho Hazama med DR Big Band på scenen i DR Koncerthuset og på spillesteder i hele Danmark, ligesom jazzfans i bl.a. Japan, Sydkorea, Norge og Sverige har oplevet bandet på turné i de senere år.

Men de allerfleste kender Miho Hazama fra radio og tv, hvor hendes koncerter med DR Big Band bliver sendt på bl.a. DR2 og P8 Jazz. Og i november er der rig mulighed for igen at se Miho Hazama på tv i en række koncerter og programmer, ligesom man kan opleve hende live i DR Koncerthuset sammen med DR Big Band og to spændende internationale jazznavne.

Miho Hazama – live og på DRTV i november

"I legendernes fodspor: Den forunderlige historie om Miho Hazama" - DR2 og DRTV søndag 5. november

DR Big Band, Miho Hazama & Antonio Loureiro
Live i DR Koncerthuset, fredag 10. november

DR Big Band, Miho Hazama & Ben Wendel
Live i DR Koncerthuset, fredag 24. november

"Hun roder med den danske sangskat"
Programserie på DR1, DR2 og DRTV – lørdage i november og december

I legendernes fodspor

Selvom Miho Hazama virkede som et friskt pust på den danske musikscene, da hun kom hertil som ny chefdirigent for DR Big Band i 2019, har hun en stærk forbindelse til bandets historie og jazzlegender som Jim McNeely, Bob Brookmeyer og Thad Jones.

Det kan man opleve i en ny dokumentar med titlen I legendernes fodspor: Den forunderlige historie om Miho Hazama, som får premiere på DR2 og DRTV søndag den 5. november

Her kommer vi tæt på Miho Hazama med afstikkere til hendes barndom og ungdom i Japan, hendes fascination af jazzen og gennembruddet på New Yorks vigtigste jazzscener og livet som internationalt toneangivende kunstner i dag, hvor hun har vundet en række vigtige priser og er udråbt som en af de kunstnere, der kommer til at forme jazzens fremtid på verdensplan.

Dokumentaren er skabt af Sebastian Ottenstein og følger bl.a. DR Big Band på turné til Miho Hazamas hjemland Japan.

Se dokumentaren her

Nye navne i DR Koncerthuset

Som chefdirigent for DR Big Band er Miho Hazama med til at udvælge de gæstekunstnere, der optræder med bandet, og det betyder at en række spændende internationale kunstnere i disse år kommer til Danmark for første gang.

I november gælder det først den unge brasilianske multi-instrumentalist, singer-songwriter og arrangør Antonio Loureiro, som kommer til DR Koncerthuset den 10. november. Han har tidligere optrådt sammen med Miho Hazama på bl.a. The Jazz Gallery i New York, hvor hun bl.a. havde arrangeret en del af hans musik, og nu fortsætter samarbejdet på scenen i DR Koncerthusets Studie 2.

Senere på måneden, den 24. november, kommer en anden af Miho Hazamas musikalske kolleger fra New York: den Grammy-nominerede saxofonist Ben Wendel, som har vundet en række priser som komponist inden for bl.a. jazz og filmmusik. Specielt til koncerten har Miho Hazama arrangeret en del af Wendels musik for bigband, så publikum kan se frem til at møde Wendels spændende musikalske univers i en spritny version – med en fænomenal saxofonist i front.

Læs mere om koncerten "DR Big Band & Antonio Loureiro" 10/11 

Læs mere om koncerten "DR Big Band & Ben Wendel" 24/11

Programserie på DR1 og DR2

Hvis man vil se endnu mere til Miho Hazama, vil der i november og december være mulighed for at gense programserien Hun roder med den danske sangskat, som tidligere i år fik flotte anmeldelser, da den blev vist på DR2.

Her blev Miho Hazama bl.a. kaldt ”knaldhamrende dygtig” og ”en gevinst for DR Big Band med sin ganske fordomsfri musikalske æstetik” i Politiken, mens tidsskriftet POV Internationals anmelder konstaterede, at ”det er sådan set bare noget af det bedste (jazz)musik-tv, jeg nogensinde har set.”

Hun roder med den danske sangskat består af i alt fem episoder, som bliver sendt lørdage i november og december på henholdsvis DR1 og DR2.

Se serien "Hun roder med den danske sangskat" her

Koncerter på DRTV og P8 Jazz

Ud over de mange muligheder for at møde Miho Hazama på tv og live, kan radiolyttere se frem til udsendelserne af november måneds på P8 Jazz.

Der er også mulighed for at se Miho Hazama dirigere DR Big Band og DR Symfoniorkestret i koncerten ”Thad Jones symfonisk”, som kan streames på DRTV, på lige fod med en række tidligere koncerter med Miho Hazama og DR Big Band.

Se koncerten "Thad Jones symfonisk" her